NaslovnaNovostiRusija: Uništena ukrajinska fabrika Iskra koja opslužuje HIMARS

Rusija: Uništena ukrajinska fabrika Iskra koja opslužuje HIMARS

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da je uništena fabrika Iskra, u Zaporožju. Prema Rusima, u ovim radionicama su servisirani raketni sistemi HIMARS koje su SAD isporučile Ukrajini.

Prema ruskom ministarstvu, udari su izvedeni u nedelju na ponedeljak, 18-19. septembra. Korišćene su precizne rakete, ali rusko ministarstvo nije saopštilo koje. Iz saopštenja Ministarstva odbrane nije jasno da li je tokom raketnog napada u radionicama bilo HIMARS-a. Takođe je nejasno da li Ukrajinci nastavljaju da koriste servis HIMARS ili su ga ranije koristili.

Rusko Ministarstvo odbrane je takođe izjavilo da je uništeno najmanje „70 vojnika i četiri jedinice oklopnih vozila“. Ova oklopna vozila su u inventaru ukrajinskog bataljona „Karputska seč“. Uništeno je i 14 dronova (nisu rekli koji model), presretnute su dve rakete Point-U i 24 rakete koje su ispalili HIMARS i Alder. „Dve američke antiradarske rakete HARM uništene su u blizini Nove Kahovke, u oblasti Herson“, saopštilo je ministarstvo.

Sukobi u Ukrajini traju već 7 meseci i nema apsolutno nikakvih naznaka da će se uskoro završiti.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave