NaslovnaNovostiU toku redovna obuka na raketnim sistemima „neva“

U toku redovna obuka na raketnim sistemima „neva“

U divizionima 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanim raketnim sistemima „neva“ realizuje se kolektivna obuka profesionalnog sastava za izvršavanje borbenih zadataka u skladu sa namenom ovih jedinica.

Obuka na raketnim sistemima „neva“

Reč je o kondicionoj obuci čiji je cilj održavanje i unapređenje osposobljenosti za angažovanje u stalno zadejstvovanim snagama za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije i izvođenje defanzivne operacije protivvazduhoplovne odbrane.

Tokom obuke, uvežbavaju se taktički i vatreni postupci u pripremi i izvršenju gađanja ciljeva u vazduhu, vrši se provera gotovosti tehničkih sredstava za borbeni rad i ocenjivanje posluga po normiranim borbenim radnjama. Akcenat je na praktičnom osposobljavanju starešina i profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primili dužnosti u divizionima 250. raketne brigade za PVD.

Realizacijom ove obuke i neprekidnim usavršavanjem u 250. raketnoj brigadi obezbeđuje se da svi pripadnici jedinice ispunjavaju zahtevne norme i standarde obučenosti, što je, uz ispravnost tehnike, neophodno da bi se održao visok nivo borbene gotovosti za protivvazduhoplovnu odbranu snaga Vojske Srbije, važnih objekata i rejona, od dejstva iz vazdušnog prostora.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave