NaslovnaNovostiU toku redovna obuka na raketnim sistemima „neva“

U toku redovna obuka na raketnim sistemima „neva“

U divizionima 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanim raketnim sistemima „neva“ realizuje se kolektivna obuka profesionalnog sastava za izvršavanje borbenih zadataka u skladu sa namenom ovih jedinica.

Obuka na raketnim sistemima „neva“

Reč je o kondicionoj obuci čiji je cilj održavanje i unapređenje osposobljenosti za angažovanje u stalno zadejstvovanim snagama za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije i izvođenje defanzivne operacije protivvazduhoplovne odbrane.

Tokom obuke, uvežbavaju se taktički i vatreni postupci u pripremi i izvršenju gađanja ciljeva u vazduhu, vrši se provera gotovosti tehničkih sredstava za borbeni rad i ocenjivanje posluga po normiranim borbenim radnjama. Akcenat je na praktičnom osposobljavanju starešina i profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primili dužnosti u divizionima 250. raketne brigade za PVD.

Realizacijom ove obuke i neprekidnim usavršavanjem u 250. raketnoj brigadi obezbeđuje se da svi pripadnici jedinice ispunjavaju zahtevne norme i standarde obučenosti, što je, uz ispravnost tehnike, neophodno da bi se održao visok nivo borbene gotovosti za protivvazduhoplovnu odbranu snaga Vojske Srbije, važnih objekata i rejona, od dejstva iz vazdušnog prostora.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave