NaslovnaNovostiRusi potvrdili ukrajinsko napredovanje, Moskva prebacuje teško naoružanje

Rusi potvrdili ukrajinsko napredovanje, Moskva prebacuje teško naoružanje

“Proboj neprijatelja se odbija koliko god je to moguće, ali nekoliko naselja je već došlo pod kontrolu ukrajinskih oružanih formacija”, naveo je Vitalij Gančev, šef administracije u oblasti Harkov koju podržava Rusija, prenosi Rojters.

Rusija prebacuje teško naoružanje u oblast Harkova

Ruska vojska raspoređuje teške sisteme TOS-1A Solncepek u pravcu Harkova, a na tom području vode se intenzivne borbe sa ukrajinskim trupama koje su 7. septembra krenule u kontraofanzivu, javlja RIA Novosti.

TOS-1A su dizajnirani da uništavaju ljudstvo, opremu i utvrđenja termobaričkom municijom kalibra 220 mm, od koje se ne možete sakriti u zemunicama, napominje ruska agencija.

Ministarstvo odbrane prethodno je objavilo snimke prebacivanja trupa i opreme, odnosno višecevnih raketnih sistema (MLRS) Uragan, vojnih kamiona KamAZ, artiljerijskih oruđa Msta i borbenih vozila pešadije.

Zelenski: Zauzeli smo više od 30 naselja u Harkovskoj oblasti

Ukrajinske snage zauzele su više od 30 naselja u Harkovskoj oblasti tokom kontraofanzive protiv Rusije, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je tokom video obraćanja rekao da ukrajinske snage “uspešno nastavljaju aktivna dejstva u nekoliko oblasti”, prenosi Rojters.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave