NaslovnaNovostiKineski lovci nad Ukrajinom?

Kineski lovci nad Ukrajinom?

Američki eksperti sugerišu da bi Moskva mogla tražiti pomoć od Pekinga. tj. lizing ili kupovina kineskih borbenih aviona. Novinar Peter Suciu piše da takva mogućnost postoji, ali je malo verovatno da će se desiti. Međutim, on u svom članku podseća da su ruski jurišni helikopteri i avioni trenirali zajedno sa svojim kineskim kolegama. Reč je o vojnoj vežbi „Vostok-2022“.

Suciu nije isključio mogućnost da je Moskva iskoristila vežbu za pregovore sa Pekingom o zakupu ili prodaji kineskih borbenih aviona.

Već postoje pretpostavke da Moskva kupuje oružje. Da su iranski dronovi kupljeni i isporučeni Rusiji je već stara vest. Pre samo nekoliko dana čuli smo nagađanja da Rusija od Severne Koreje kupuje rakete srednjeg dometa?! Neki od ovih projektila, kažu stručnjaci sa zapada, su stari sovjetski, tj. Moskva otkupljuje nazad svoje oružje.

Pored moguće nabavke kineskih aviona, Suciu sugeriše, iako nije jasno, da bi ruski piloti i oprema uključeni u zajedničku rusko-kinesku vežbu mogli biti sledeći koji će biti poslati na front.

Gubici su činjenica

Uprkos neverovatnim pričama koji nam stižu iz zapadnih izvora, gubici ruskog ratnog vazduhoplovstva u Ukrajini su činjenica. Osim svakodnevnih spinova, već smo delili informacije o oborenim ruskim avionima. Za sada postoje dokazi u vidu fotografija da su tri lovca Su-35 oborena.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, napad na vazdušnu bazu Saki na Krimu zadao je udarac ruskom vazduhoplovstvu. Samo tokom tog napada zapad spekuliše da je Rusija izgubila osam lovaca Su-37, četiri lovca-bombardera Su-30, pet bombardera Su-24, šest helikoptera Mi-8 i jedan telemetrijski avion Il-20. Šta je s ukrajinskom avijacijom?

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave