NaslovnaNovostiObuka borbenih posluga raketnog sistema Kub

Obuka borbenih posluga raketnog sistema Kub

Na lokacijama razmeštaja samohodnih diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva realizuje se redovna obuka borbenih posluga raketnih sistema „kub“.

Obuka obuhvata uvežbavanje pripadnika jedinice za borbeni rad na raketno-tehničkim sredstvima i osnovno tehničko održavanje, a realizuje se radi unapređenja sposobnosti za protivvazduhoplovnu odbranu snaga Vojske Srbije, važnih objekata i rejona, od izviđanja i dejstva iz vazdušnog prostora.

Programom obučavanja su predviđeni svi sadržaji koji se odnose na taktiku upotrebe i održavanje raketnog sistema „kub“, a akcenat u ovom periodu je na uvežbavanju normiranih taktičkih radnji prilikom posedanja vatrenog položaja i prevođenja samohodne raketne baterije u pripravnost za dejstvo u skladu sa definisanim standardima, budući da je brzina reakcije od ključnog značaja da bi dodeljeni zadatak bio efikasno izvršen.

Ovakvim uvežbavanjima jedinica postižu se zadate vremenske norme koje su izuzetno zahtevne i za koje je neophodna vrhunska obučenost svakog pojedinca.

Raketni sistem „kub“ namenjen je za uništavanje ciljeva u vazdušnom prostoru koji lete na malim i srednjim visinama. Odlikuje ga visoka mobilnost i mogućnost centralizovanog komandovanja i upravljanja vatrom na nivou diviziona.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave