NaslovnaNovostiObuka vojnika u tenkovskim jedinicama

Obuka vojnika u tenkovskim jedinicama

U tenkovskom bataljonu Prve brigade kopnene vojske u Sremskoj Mitrovici u toku je intenzivna obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „mart 2022“ i profesionalnih vojnika na dodatnom osposobljavanju.

Reč je o redovnom obučavanju za izvršavanje kolektivnih zadataka u sastavu posada tenka M-84 koje prolaze vojnici na služenju vojnog roka i profesionalni vojnici koji su u prethodnom periodu primljeni u jedinicu. 

Tokom obuke vojnici stiču znanja o specifičnostima tenka, upotrebi i održavanju naoružanja, podsistema i uređaja, i prolaze praktičnu obuku na ovom borbenom sredstvu.

Nakon uspešno završene teoretske nastave i obuke na trenažerima, vojnici u ovom periodu na poligonima praktično uvežbavaju taktičke i vatrene postupke neophodne za efikasnu borbenu upotrebu tenka u operacijama.

Obuka vojnika na služenju vojnog roka i profesionalnih vojnika izvodi se tokom cele godine u svim jedinicama Vojske Srbije, a dodatnim osposobljavanjem, profesionalni vojnici se obučavaju za više dužnosti u okviru svog roda ili službe, čime se unapređuje ukupna sposobnost jedinica za realizaciju namenskih zadataka.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave