NaslovnaNovostiSpecijalistička obuka vojnika izviđača

Specijalistička obuka vojnika izviđača

Na vojnom poligonu „Peskovi“ i u kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu realizuje se intenzivna obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2022“ koji se obučavaju za izviđačke specijalnosti.

Reč je o specijalističkoj fazi obuke vojnika tokom koje se osposobljavaju za rukovanje naoružanjem i vojnom opremom na upotrebi u izviđačkim jedinicama Vojske Srbije i u potpunosti ovladavaju taktičkim radnjama neophodnim za efikasno izvođenje borbenih dejstava u sastavu izviđačkih grupa i timova.

Težište je na praktičnom uvežbavanju postupaka izviđačke patrole prilikom osmatranja bojišta i prikupljanja obaveštajnih podataka, osposobljavanju za orijentaciju i kretanje po karti na nepoznatom zemljištu, te realizaciji gađanja iz pešadijskog naoružanja i vežbi sa minsko-eksplozivnim sredstvima. 

Individualna specijalistička obuka vojnika izviđača realizuje se u Centru za obuku kopnene vojske i zbog kompleksnosti vojničkih dužnosti za koje se oni osposobljavaju traje dva i po meseca. Dosadašnji rezultati govore da je i ova generacija vojnika na služenju vojnog roka veoma motivisana za obuku i da će biti dobra baza za izbor profesionalnih vojnika u izviđačkim jedinicama Vojske Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave