NaslovnaNovostiObuka na artiljerijsko-raketnom sistemu „pancir S1“

Obuka na artiljerijsko-raketnom sistemu „pancir S1“

U 250. raketnoj brigadi za protivvazduhoplovna dejstva realizuje se intenzivna obuka posluga na artiljerijsko-raketnom sistemu za PVD „pancir S1“.

Cilj obuke je dodatno podizanje nivoa obučenosti pripadnika jedinice za pripremu i izvođenje borbenih dejstava uz maksimalno iskorišćenje mogućnosti ovog savremenog sistema.

Programom obučavanja su obuhvaćeni svi sadržaji koji se odnose na taktiku upotrebe i održavanje, a akcenat je na pripremi i izvršenju gađanja u skladu sa propisanim standardima i normama.

Realizacijom taktičkih uvežbavanja unapređuje se osposobljenost borbenih posluga za posedanje i promenu vatrenih položaja, popunu borbenih vozila municijom i raketama, te pripremu za dejstvo i gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru i na zemlji u različitim uslovima, čime se podiže nivo operativnih sposobnosti jedinice i gotovost za izvršenje namenskih zadataka.

Artiljerijsko-raketni sistem za PVD „pancir S1“ jedan je od najboljih i najsavremenijih u svojoj klasi. Dejstvo po ciljevima na zemlji i u vazdušnom prostoru može izvoditi u pokretu, sa kratkih zastanaka ili posednutih vatrenih položaja, a njegovim uvezivanjem u sistem protivvazdušne odbrane unapređene su sposobnosti Vojske Srbije za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave