NaslovnaNovostiVežba integracije daljinski pilotiranih vazduhoplova

Vežba integracije daljinski pilotiranih vazduhoplova

Na poligonu „Pasuljanske livade“ i aerodromu „Morava“ realizovana je višednevna vežba integracije daljinski pilotiranih vazduhoplova u komandno-informacioni sistem snaga artiljerijske vatrene podrške Vojske Srbije.

Na vežbi su pripadnici Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, uz podršku inženjera Vojnotehničkog instituta, proverili i prikazali mogućnosti daljinski pilotiranih vazduhoplova i prenosnih izviđačkih sredstava za uočavanje ciljeva i korekturu vatre artiljerijskih jedinica i minobacačkih odeljenja.

Prikazane su mogućnosti prikupljanja podataka daljinski pilotiranim vazduhoplovima, taktičkim bespilotnim letelicama i termovizijskim kamerama, njihovo prikazivanje na združenoj operativnoj slici bojišta, kao i mogućnosti upravljanja vatrom u realnom vremenu na osnovu podataka o ciljevima dobijenih od ovih savremenih izviđačkih sistema.

Završnim vežbovnim aktivnostima na poligonu „Pasuljanske livade“ danas je, sa najbližim saradnicima, prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

On je vežbajućim jedinicama odao priznanje na prikazanoj obučenosti, uz ocenu da su ciljevi vežbe ostvareni i da su njenom realizacijom dodatno unapređeni uslovi za primenu novouvedenog naoružanja i vojne opreme u rešavanju taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme dejstava i protivdejstava i izvođenja operacija.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave