NaslovnaNovostiPripreme pešadijske čete za mirovnu operaciju u Libanu

Pripreme pešadijske čete za mirovnu operaciju u Libanu

U okviru sveobuhvatnih priprema za angažovanje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, pešadijska četa iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske prolazi intenzivnu obuku na poligonu „Borovac“ i u bazi „Jug“.

Reč je o prvom delu višemesečnog obučavanja koje ima za cilj dostizanje zahtevanog nivoa obučenosti i interoperabilnosti jedinice za realizaciju zadataka u međunarodnom okruženju i uspešno angažovanje na očuvanju mira u ovoj bliskoistočnoj zemlji. 

Programom je predviđeno da pripadnici pešadijske čete savladaju sadržaje iz taktičke, vatrene, sanitetske i fizičke obuke, osposobe se za rukovanje sredstvima telekomunikacija i steknu teorijska znanja o međunarodnom humanitarnom pravu i pravilima angažovanja i ponašanja u multinacionalnoj operaciji. 

Na kraju ovog perioda obuke pešadijsku četu očekuje taktička vežba, na kojoj će biti proverena spremnost jedinice za angažovanje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu. 

Vojska Srbije u ovoj mirovnoj misiji angažuje jedinicu ranga pešadijske čete od 2013. godine, a trenutno se u zoni operacije nalaze i naši štabni oficiri, vod za zaštitu snaga i element nacionalne podrške.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave