NaslovnaNovostiTaktička vežba voda za zaštitu snaga iz Komande za obuku

Taktička vežba voda za zaštitu snaga iz Komande za obuku

U bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ kod Bujanovca ove nedelje je realizovana taktička vežba „Srpski štit“ na kojoj je proverena spremnost voda za zaštitu snaga za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

Tokom trodnevne vežbe vod je rešavao raznovrsne taktičke zadatke prilagođene uslovima koji vladaju u zoni operacije u ovoj bliskoistočnoj zemlji, dok je obučenost i interoperabilnost jedinice vrednovao evaluatorski tim iz Generalštaba Vojske Srbije.

Praćeni su i ocenjivani postupci na maršu, primena mera protivvazduhoplovne zaštite, rad na stalnom kontrolnom punktu i osmatračkoj stanici, te postupanje u slučaju nailaska na minsko-eksplozivna sredstva ili napada na bazu.

Rezultati ostvareni tokom vežbe pokazali su da je vod za zaštitu snaga dostigao definisane standarde i da je u potpunosti spreman za angažovanje u mirovnoj operaciji u Libanu.

Vojska Srbije angažuje vod za zaštitu snaga u misiji Ujedinjenih nacija u Libanu od 2014. godine. Osnovni zadatak ovog voda, koji se nalazi u sastavu italijanskog kontingenta, je obezbeđenje baze u kojoj su smeštene snage Ujedinjenih nacija.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave