NaslovnaNovostiProvera obučenosti vojnika generacije „jun 2022“

Provera obučenosti vojnika generacije „jun 2022“

U centrima za osnovnu obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu ove nedelje je realizovana provera individualne obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2022“.

U prethodnih šest nedelja oni su se teoretski i praktično osposobljavali za rukovanje različitim vrstama pešadijskog naoružanja, ovladali su osnovnim taktičkim radnjama i uspešno položili proveru fizičkih sposobnosti.

Na završnom ispitu individualne obučenosti vojnici su u toku prvog dana praktično rešavali zadatake iz taktičke obuke, dok su drugog dana pokazali znanja, sposobnosti i veštine za upotrebu sredstava i vojne opreme, nivo strojeve izgrađenosti i poznavanje Pravila službe Vojske Srbije. 

I ova generacija vojnika je postigla vrlodobre i odlične rezultate i time pokazala da je spremna za sledeću fazu obuke koja ih očekuje posle premeštaja u centre za specijalističku obuku.

U ovim centrima oni će se osposobljavati za specijalnosti u okviru svojih rodova i službi, nakon čega će biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije do kraja služenja vojnog roka.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave