NaslovnaNovostiObuka instruktora u oblasti humanitarnog razminiranja

Obuka instruktora u oblasti humanitarnog razminiranja

Pripadnici Vojske Srbije koji su uspešno završili prvi ciklus obučavanja za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava po međunarodnim standardima dobili su zvanja instruktora obuke prvog nivoa u oblasti humanitarnog razminiranja.

Obuka je realizovana prošle i ove godine u saradnji sa Evropskom komandom Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država u okviru projekta „Humanitarno razminiranje“, a uspešno su je pohađali pripadnici voda za razminiranje i uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava iz sastava 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske i pirotehničari Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Sertifikovanje i obučavanje pripadnika Vojske Srbije sproveli su instruktori iz Evropske komande Oružanih snaga SAD, a realizacija aktivnosti predstavlja nastavak uspešne saradnje i doprinosi daljem unapređenju kapaciteta Vojske Srbije za uklanjanje i uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Pripadnici Vojske Srbije koji su stekli zvanje instruktora obuke nastaviće svoje dalje usavršavanje u okviru projekta „Humanitarno razminiranje“ kako bi ovladali dodatnim znanjima i veštinama i stekli najviši stepen osposobljenosti u ovoj oblasti.

Ceremoniji uručenja sertifikata, održanoj juče u kasarni „Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju, prisustvovali su predstavnici Generalštaba Vojske Srbije i Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane SAD u Beogradu.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave