NaslovnaNovostiObuka jedinice VS za učešće u mirovnoj operaciji u Libanu

Obuka jedinice VS za učešće u mirovnoj operaciji u Libanu

Na poligonu „Borovac“ i u bazi „Jug“ u toku je kolektivna obuka voda za zaštitu snaga iz sastava Komande za obuku za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

Obuka predstavlja deo višemesečnih priprema koje pripadnici jedinice prolaze kako bi bili u potpunosti osposobljeni za realizaciju namenskih zadataka u mirovnoj operaciji.

Tokom ovog dela priprema, vod za zaštitu snaga radi u uslovima sličnim onima u misiji, a supozicije koje rešava su u potpunosti prilagođene situacijama u kojima se može naći tokom izvršavanja zadataka u zoni operacije.

Programom su obuhvaćeni sadržaji iz taktičke i fizičke  obuke i teme iz međunarodnog humanitarnog prava, sa težištem na realizaciji zadataka prilikom obezbeđenja baze. 

U završnom delu priprema, sredinom ovog meseca, vod za zaštitu snaga očekuje taktička vežba na kojoj će biti proverena osposobljenost jedinice za učešće u ovoj misiji.

Vojska Srbije angažuje vod za zaštitu snaga u misiji Ujedinjenih nacija u Libanu od 2014. godine. Osnovni zadatak naše jedinice, koja se nalazi u sastavu italijanskog kontingenta, je obezbeđenje baze u kojoj su smeštene snage Ujedinjenih nacija.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave