NaslovnaNovostiVojska Srbije postavila pontonski most do Velikog ratnog ostrva

Vojska Srbije postavila pontonski most do Velikog ratnog ostrva

Pripadnici pontonirskih jedinica Kopnene vojske postavili su pontonski most preko Dunava, od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva, i tako građanima omogućili nesmetan pristup popularnoj dunavskoj plaži Lido.

Most je na upotrebu danas predat turističkoj organizaciji Gradske opštine Zemun, a za vreme eksploatacije tokom letnje sezone o njegovoj sigurnosti i održavanju staraće se pontoniri Rečne flotile koji su uspostavili mostovno mesto prelaza.

Pontonski  most je nosivosti 20 tona, dužine 362 metra i moći će da ga koriste pešaci i laka vozila. Tokom prevoženja elemenata mosta rekom iz Šapca i njegovog postavljanja uvežbavane su radnje i postupci u realizaciji namenskih zadataka pontonirskih jedinica, čime je dodatno unapređena osposobljenost vojnika i strešina Rečne flotile.

Pripadnici Vojske Srbije godinama unazad, na veliko zadovoljstvo građana Beograda, premošćavaju Dunav od Velikog ratnog ostrva do zemunske obale, a pontonski most će i ove godine biti u funkciji do kraja letnje sezone, kada sledi njegovo rasklapanje i prevoženje u matični garnizon.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave