NaslovnaAvijacijaLetačka obuka na helikopterima Mi-35 i gama

Letačka obuka na helikopterima Mi-35 i gama

Na vojnom aerodromu „Morava“ u Lađevcima i u široj okolini Kraljeva u toku je redovna letačka obuka pripadnika helikopterskih jedinica 98. vazduhoplovne brigade.

Reč je o trenažnoj obuci na helikopterima Mi-35 i „gama“, koja se realizuje radi održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti pilota za izvršavanje letačkih zadataka i borbenu upotrebu helikoptera u svim uslovima.

U skladu sa programom obučavanja, piloti tokom trenažnih letova na malim visinama uvežbavaju realizaciju patrolnih i izviđačkih zadataka, kao i sletanje i poletanje na neobezbeđenom terenu. Potom slede složeniji sadržaji letačke i borbene obuke koji obuhvataju i bojeva gađanja po ciljevima na zemlji, kada se u praksi proverava osposobljenost letačkog sastava za pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske.

Borbeni helikopteri Mi-35 i „gama“ u svojoj osnovnoj nameni upotrebljavaju se za izvođenje borbenih dejstava po ciljevima na zemlji u okviru vazduhoplovne vatrene podrške snagama u toku izvođenja operacija Vojske Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave