NaslovnaNovostiPoseta generalnog direktora Međunarodnog vojnog štaba NATO-a

Poseta generalnog direktora Međunarodnog vojnog štaba NATO-a

Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u trodnevnoj poseti Republici Srbiji boravi generalni direktor Međunarodnog vojnog štaba NATO-a general-potpukovnik Hans-Verner Virman. 

General Virman je danas posetio Generalštab Vojske Srbije, gde je sa generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu, dosadašnjoj saradnji i modalitetima za njeno unapređenje.

U razgovoru, koji se težišno odnosio na saradnju s Kforom, zaključeno je da se saradnja odvija u okviru Programa Partnerstvo za mir, uz puno poštovanje politike vojne neutralnosti Republike Srbije. 

General Mojsilović je tokom razgovora posebno naglasio značaj Kfora za očuvanje mira i bezbednosti u Pokrajini i zaštitu našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa, imajući u vidu da je, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Kfor jedini legitimni bezbednosni faktor na Kosovu i Metohiji.

Izražavajući zahvalnost generalu Mojsiloviću na gostoprimstvu i pozivu da poseti Srbiju, general Virman je rekao da naša zemlja ostaje visoko cenjen i poštovan partner, kao i da NATO i Srbija imaju politički dijalog na najvišem nivou i jake i efikasne odnose na najvišem vojnom nivou. On je istakao da NATO u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Republike Srbije i da visoko ceni Vojsku Srbije, njene pripadnike i profesionalnost, posebno naglasivši dugotrajnu saradnju generala Mojsilovića sa komandantima Kfora.

Tokom posete Republici Srbiji general-potpukovnik Virman je imao odvojene susrete sa ministrom odbrane dr Nebojšom Stefanovićem i državnim sekretarom u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanjom Starovićem.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave