NaslovnaNovostiObuka vojnika na služenju vojnog roka u Mešovitoj artiljerijskoj brigadi

Obuka vojnika na služenju vojnog roka u Mešovitoj artiljerijskoj brigadi

Vojnici generacije „decembar 2021“ koji drugi period vojnog roka služe u Mešovitoj artiljerijskoj brigadi prolaze intenzivnu obuku za specijalnosti roda artiljerije u kasarni „Mija Stanimirović“ u Nišu.

U ovoj su jedinici vojnici na služenju vojnog roka raspoređeni na dužnosti u sastavu posluga na top-haubicama 152 mm M-84 „nora“ i samohodnim višecevnim lanserima raketa 128 mm M-77 „oganj“, gde se osposobljavaju za izvršavanje kolektivnih zadataka i efikasnu borbenu upotrebu artiljerijskih sistema.

U skladu sa namenom i specifičnostima jedinice, najviše pažnje se poklanja uvežbavanju taktičkih radnji i postupaka prilikom posedanja vatrenog položaja, prevođenju oruđa iz marševskog u borbeni položaj i pravilnom proračunu i zauzimanju elemenata za izvršenje gađanja.

Mešovita artiljerijska brigada je namenjena za pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske dejstvom po ciljevima taktičkog, operativnog i strategijskog značaja na velikim daljinama, a realizacijom obuke vojnika na služenju vojnog roka unapređuju se mogućnosti za kvalitetnu popunu profesionalnog sastava jedinice.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave