NaslovnaAvijacijaSu-35s Flanker-E pao u blizini Izjuma

Su-35s Flanker-E pao u blizini Izjuma

Jedan od najmodernijih ruskih borbenih aviona, Suhoj Su-35s, srušio se u blizini Izjuma u istočnoj Ukrajini, nekih 120 kilometara jugoistočno od Harkova. Ukrajinci tvrde da su oni oborili avion, ali ta informacija u ovom trenutku nije potvrđena.

Pilot se na vreme katapultirao iz aviona i navodno su ga zarobile ukrajinske snage, piše The Aviationist. Ovaj avion je srušen tokom vikenda i veruje se da je to prvi takav ruski gubitak u sukobu.

Fotografije srušene letelice objavio je generalštab oružanih snaga Ukrajine. Ukrajinci su i ranije tvrdili da su oborili nekoliko aviona Su-35, ali te tvrdnje takođe nije bilo moguće nezavisno proveriti.

Bilo kako bilo, reč je o modernom ruskom borbenom avionu 4++ generacije (samo se Su-57 može smatrati pete generacije, ali on još nije u serijskoj proizvodnji), čuvenom po impresivnim manevarskim sposobnostima.

Foto: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

Avion je opremljen naprednom elektronikom i moćnim pasivnim elektronskim radarom Irbis-E koji može na velikoj udaljenosti da locira i prati više meta istovremeno.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave