NaslovnaNovostiObuka martovske generacije vojnika na služenju vojnog roka

Obuka martovske generacije vojnika na služenju vojnog roka

Vojnici generacije „mart 2022“ koji vojni rok služe u Drugom centru za obuku ovih dana realizuju obuku u terenskim uslovima na poligonu „Sedlari“ kod Valjeva.

Tokom višednevnog obučavanja, vojnici se kroz realizaciju raznovrsnih sadržaja iz taktičke i vatrene obuke osposobljavaju za upotrebu ličnog naoružanja i pravilno izvođenje taktičkih radnji u napadu i odbrani.

Mladi vojnici na poligonu uvežbavaju individualne taktičke radnje i postupke prilikom kretanja na nepoznatom zemljištu, orijentaciju u prostoru, maskiranje, pravilan izbor i izradu zaklona za dejstvo i zaštitu, i realizuju gađanja iz pešadijskog naoružanja, kojom prilikom se u praksi proverava nivo obučenosti za rukovanje oružjem i uspešno rešavanje vatrenih zadataka.   

Zalaganje koje vojnici pokazuju tokom obuke i postignuti rezultati na gađanjima svedoče o njihovoj izuzetnoj motivisanosti da savladaju sve sadržaje obučavanja, a kod mnogih od njih, i o želji da po završetku vojnog roka nastave da služe svojoj zemlji kao profesionalni pripadnici Vojske Srbije.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
752PratilacaZaprati
477PratilacaZaprati

Najnovije objave