NaslovnaNovostiObuka martovske generacije vojnika na služenju vojnog roka

Obuka martovske generacije vojnika na služenju vojnog roka

Vojnici generacije „mart 2022“ koji vojni rok služe u Drugom centru za obuku ovih dana realizuju obuku u terenskim uslovima na poligonu „Sedlari“ kod Valjeva.

Tokom višednevnog obučavanja, vojnici se kroz realizaciju raznovrsnih sadržaja iz taktičke i vatrene obuke osposobljavaju za upotrebu ličnog naoružanja i pravilno izvođenje taktičkih radnji u napadu i odbrani.

Mladi vojnici na poligonu uvežbavaju individualne taktičke radnje i postupke prilikom kretanja na nepoznatom zemljištu, orijentaciju u prostoru, maskiranje, pravilan izbor i izradu zaklona za dejstvo i zaštitu, i realizuju gađanja iz pešadijskog naoružanja, kojom prilikom se u praksi proverava nivo obučenosti za rukovanje oružjem i uspešno rešavanje vatrenih zadataka.   

Zalaganje koje vojnici pokazuju tokom obuke i postignuti rezultati na gađanjima svedoče o njihovoj izuzetnoj motivisanosti da savladaju sve sadržaje obučavanja, a kod mnogih od njih, i o želji da po završetku vojnog roka nastave da služe svojoj zemlji kao profesionalni pripadnici Vojske Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave