NaslovnaNovostiPripreme pešadijske čete za učešće u mirovnoj operaciji

Pripreme pešadijske čete za učešće u mirovnoj operaciji

U kasarni „Ratko Pavlović Ćićko” u Prokuplju realizuje se obuka pešadijske čete iz sastava Treće brigade kopnene vojske koja se priprema za angažovanje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

Ova obuka predstavlja deo višemesečnih priprema koje pripadnici jedinice prolaze kako bi bili u potpunosti osposobljeni za realizaciju namenskih zadataka u mirovnoj operaciji.

Programom obučavanja u ovom periodu predviđeni su sadržaji iz taktičke, vatrene, sanitetske i fizičke obuke, upoznavanje sa zonom operacije u kojoj će realizovati zadatke, kao i teme iz međunarodnog humanitarnog prava, pravila angažovanja i ponašanja u multinacionalnoj operaciji.

Pešadijsku četu u narednom periodu očekuje intenzivna kolektivna obuka u Centru za obuku jedinica za multinacionalne operacije, gde će uvežbavati taktičke radnje i procedure u izvršavanju zadataka koji ih očekuju u zoni operacije, a potom i taktička vežba na kojoj će biti proverena osposobljenost jedinice za angažovanje u sastavu Privremenih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu.

Pripreme i angažovanje pešadijske čete Vojske Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu započelo je 2013. godine, a jedinica svoje zadatke izvršava u sastavu španskog bataljona u multinacionalnoj brigadi u sektoru „Istok“.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave