NaslovnaNovostiSpecijalistička obuka artiljerije

Specijalistička obuka artiljerije

U kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu u toku je specijalistička obuka vojnika roda artiljerije koji vojni rok služe u Centru za obuku kopnene vojske.

Vojnici se u Centru, u koji su raspoređeni nakon uspešno završene osnovne individualne obuke, obučavaju za poslužioce na samohodnim višecevnim lanserima raketa 128 mm M77 „oganj“ i top-haubicama 152 mm M84 „nora“. Cilj je da budu osposobljeni da samostalno i u okviru posluga izvršavaju borbene radnje i pravilno primenjuju taktiku i procedure pri realizaciji bojevih gađanja iz ovih artiljerijskih sistema.

Specijalistička obuka artiljerije

Programom obuke predviđeni su sadržaji iz artiljerijskog naoružanja i opreme, taktike artiljerije i vatrene obuke, a posebna pažnja se poklanja borbenim radnjama i postupcima prilikom posedanja vatrenog položaja, pravilnom zauzimanju elemenata za izvršenje gađanja i radu posluga nakon izdavanja komande za gađanje. 

Specijalistička faza obuke vojnika na služenju vojnog roka završava se proverom osposobljenosti za izvršavanje zadataka u okviru svoje vojnoevidencione specijalnosti, nakon čega sledi kolektivna obuka i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave