NaslovnaNovostiObuka na raketnim sistemima za PVD kub

Obuka na raketnim sistemima za PVD kub

Na lokacijama razmeštaja diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanih raketnim sistemima kub realizuje se intenzivna obuka radi održavanja i unapređenja sposobnosti za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora.

U skladu sa namenom jedinica, posluge se obučavaju za borbeni rad na raketno-tehničkim sredstvima i realizaciju osnovnog održavanja. Do najsitnijih detalja uvežbavaju se taktičke radnje na maršu, posedanje vatrenog položaja, postupci tokom neposredne pripreme i izvršenja gađanja ciljeva u vazduhu.

Budući da je za uspešnu realizaciju namenskih zadataka u raketnim divizionima neophodan timski rad i potpuna osposobljenost svakog pojedinca, u obuku je uključen i tehnički sastav iz logističkih četa i raketno-tehničkih baterija, koji je angažovan na proveri ispravnosti tehnike, ispitivanju, naoružavanju i pretovaru raketa.

Raketni sistem PVO „kub“ namenjen je za uništavanje ciljeva u vazdušnom prostoru na malim i srednjim visinama. Odlikuje ga visoka mobilnost i mogućnost centralizovanog komandovanja i upravljanja vatrom na nivou diviziona.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave