NaslovnaNovostiU toku su dve redovne obuke u Vojsci Republike Srbije

U toku su dve redovne obuke u Vojsci Republike Srbije

Redovna taktička obuka u Oklopno-izviđačkom bataljonu

Pripadnici Oklopno-izviđačkog bataljona iskoristili su snežne padavine i niske temperature za realizaciju specifičnih sadržaja taktičke obuke iz oblasti obaveštajnog obezbeđenja Kopnene vojske. 

U toku su dve redovne obuke u Vojsci Republike Srbije

Na poligonu „Rujnik“ i u kasarni „Stevan Sinđelić“ u Nišu, pripadnici bataljona, u zimskim uslovima, uvežbavaju taktičke radnje i postupke prilikom osmatranja i prikupljanja podataka, kao i organizovanja patrola i zaseda, uz upotrebu osnovnog borbenog sredstva ove jedinice – oklopno-izviđačkog automobila BRDM-2MS. 

U toku su dve redovne obuke u Vojsci Republike Srbije

Na obuci aktivno učestvuju i profesionalni vojnici koji su nedavno primljeni u jedinicu i raspoređeni na dužnosti vozača i nišandzija na ovom borbenom vozilu. Oni se, osim za realizaciju izviđačkih zadataka, osposobljavaju za pravilno i bezbedno rukovanje oklopno-izviđačkim automobilom BRDM-2MS i njegovu borbenu upotrebu u svim uslovima.

Ovo je samo deo kompleksne obuke u Oklopno-izviđačkom bataljonu, čija je osnovna namena prikupljanje obaveštajnih podataka za potrebe izvođenja operacija Kopnene vojske, a njenom realizacijom unapređuje se osposobljenost pripadnika jedinice za izvršavanje zadataka u svim vremenskim uslovima.

Individualna obuka vojnika generacije decembar 2021

U isto vreme u centrima za obuku Vojske Srbije privodi se kraju prva faza individualnog osposobljavanja vojnika koji su služenje vojnog roka započeli u decembru prošle godine.

Tokom četrdesetak dana, koliko traje individualna osnovna obuka, vojnici su savladali sadržaje iz taktičke, vatrene i strojeve obuke, osposobili se za korišćenje ličnog naoružanja i opreme, preduzimanje mera zaštite, pružanje prve pomoći i obavljanje dužnosti organa unutrašnje službe.

U toku su dve redovne obuke u Vojsci Republike Srbije

Vojnici na služenju vojnog roka realizovali su i stacionarno logorovanje u terenskim uslovima, u okviru koga su uvežbavali taktičke radnje i postupke u odbrani i napadu i realizovali predviđena programska gađanja iz pešadijskog naoružanja u dnevnim i noćnim uslovima.

U toku su dve redovne obuke u Vojsci Republike Srbije

Tokom boravka na poligonima bili su u prilici da u praksi primene stečena znanja, od orijentacije u prostoru, maskiranja i kretanja na bojištu do pravilnog korišćenja sredstava za atomsko-biološko-hemijsku zaštitu i dejstva po pokretnim i nepokretnim ciljevima na različitim daljinama.

Vojnici spremno dočekuju proveru individualne obučenosti, nakon koje će biti upućeni u centre za specijalističku obuku Vojske Srbije u kojima će se obučavati za različite vojnoevidencione specijalnosti.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave