NaslovnaNovostiHardy i Tatum u filmu o američkom povlačenju iz Avganistana

Hardy i Tatum u filmu o američkom povlačenju iz Avganistana

Kompanija Universal Pictures objavila je da je kupila projekat bez naslova od pisca i producenta Džordža Nolfija. Scenario koji tek treba da bude napisan pokrivaće dane koji prethode američkom povlačenju iz Avganistana, u avgustu 2021.

Iako je u ranoj fazi, produkcija je već obezbedila Čeninga Tejtuma i Toma Hardija kao dva ključna glumca. Prema Deadline-u, biće zasnovan na istinitoj priči o tri bivša člana tima američkih specijalnih snaga koji su radili na spasavanju saveznika i porodica zaostalih tokom evakuacije iz Avganistana.

Povlačenje SAD na kraju rata u Avganistanu dovelo je do oštrih kritika upućenih Beloj kući. Kako zbog haosa koji je viđen na Međunarodnom aerodromu Hamid Karzai tokom evakuacije izbeglica, brzog napredovanja talibana tako i zbog preuzimanja glavnog grada Kabula i pada avganistanske vlade. Takođe, USA saveznici su iskazali brojna negodovanja zbog odustva blagovremene obaveštenosti.

Uz glavne uloge u filmu, Hardi i Tejtum će takođe biti i producenti, pored Džulsa Dejlija, Pitera Kirnana i Rida Kerolina. Nolfi će biti izvršni producent, dok će kao stariji potpredsednik produkcije Rajan Džons nadgledati projekat u i sve to u ime Universal Pictures-a.

Vojni transportni avion poleće dok Avganistanci, koji ne mogu da uđu na aerodrom, posmatraju – Kabul, avgust 2021. (Photo Credit: Marcus Iam / Getty Images)

Za sada još nijedan režiser nije izabran od strane produkcije, a dok se ovaj film sprema pogledajte fantastičnu selekciju već snimljenih filmova o Afganistanu od kojih većinu možete gledati i na Youtube-u.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave