NaslovnaOružjeStaro OružjeKomemorativni COLT WYATT EARP

Komemorativni COLT WYATT EARP

U americi je postala već jedna vrsta mode izbacivanje komemorativnih serija pojedinih modela oružja koja su imala neke veće uloge u njihovoj istoriji

Ovaj put predstavljamo jedno oružje koje je izbacila Americko istorijsko društvo (U.S. Historical Society) povodom 200 godina americkih maršala. Zvanje maršala nosilo je dosta poznatih pionira osvajača Divljeg zapada, ali svakako najpopularniji i najpoznatiji je legendarni WYATT EARP. To je verovatno ličnost o kojoj je ispredeno najviše legendi. Upravo njegovim imenom nazvan je i ovaj komemorativni primerak.

Radi se o COLT-u model SINGLE ACTION .45 ARMY sa cevi dugom 4 3/4 inča. Proizvodnja ARMI SAN MARCO. Kompletan revolver je izraden od najkvalitetnijih celika.

Sećanje na avanture momaka sa divljeg zapada

Ram revolvere je mramorisan dok je cev brunirana u poznatu Coltovu plavičastu boju. Prednji nišan, natpis na cevi, bubanj i branik obarace presvučeni su 24oro karatnim zlatom.

Pozlaćena je isto tako i umanjena maršalska zvezda koja se nalazi utisnuta u korice. Svi modeli su numerisani. i kupovinom se dobijao sertifikat o autentičnosti oružja.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave