NaslovnaNovostiNemački mediji: Rusija može da proizvede ceo arsenal naoružanja našeg Bundesvera za...

Nemački mediji: Rusija može da proizvede ceo arsenal naoružanja našeg Bundesvera za šest meseci

Kapacitet ruske odbrambene industrije značajno je porastao u poslednje dve godine, piše nemački list Die Welt pozivajući se na studiju Instituta za svetsku ekonomiju.

Izdanje naglašava da obim proizvodnje naoružanja u Ruskoj Federaciji daleko premašuje nivo materijalnih gubitaka ruske vojske u zoni sukoba u Ukrajini.

Istraživači Instituta za svetsku ekonomiju analizirali su takozvani atlas nemačkih nabavki oružja od 2020. do jula 2024. godine i došli do zaključka da je nemačka vlada kasno reagovala na izbijanje rusko-ukrajinskog sukoba.

Tek do kraja 2023. godine nemačko odbrambeno odeljenje ubrzalo je nabavku naoružanja i vojne opreme.

Od marta 2022. do jula 2024. identifikovane su tačno 122 porudžbine za 148 jedinica vojne opreme u vrednosti od 89,9 milijardi evra, beleži Welt.

Izdanje navodi da Bundesver na ovaj način jedva uspeva da popuni zalihe naoružanja i opreme koju Nemačka prenosi Ukrajini. A za neke artikle u vojnim magacinima i dalje postoji ozbiljna nestašica. Konkretno, kako navodi list, reč je o sistemima protivvazdušne odbrane i artiljerijskih oruđa.

Upoređujući stopu popunjenosti arsenala Bundesvera iz 2004. godine sa sadašnjim, stručnjaci dolaze do zaključka da će Berlinu biti potrebno do 100 godina da broj naoružanja dovede na nivo od pre 20 godina.

nemacka u problemu proizvodnja municije zavisi od kine

U studiji se navodi da, uprkos velikim isporukama oružja Ukrajini, Nemačka ne žuri da kupuje u interesu sopstvene vojske. Na primer, ako se nastavi sadašnji tempo kupovine borbenih aviona, Berlinu će biti potrebno oko 15 godina da broj lovaca dovede na nivo iz 2004. godine.

Sa tenkovima je još gore. Biće potrebno najmanje 40 godina da se popuni nekada postojeći vozni park nemačkih vojnih vozila.

Vraćajući se na tempo kupovine oružja od strane ruskog Ministarstva odbrane, publikacija napominje da Rusija može da proizvede ceo arsenal oružja Bundesvera za samo šest meseci.

10 KOMENTARA

  1. Koje su ovo laži i FAKE VESTI , ahahaha , pa Nemačka je 4.( slovima četvrti) najveći izvoznik oružja u svetu , rade najbolje oružje na svetu , samo njihov Rheinmetall izveze godišnje oružja za 55 miljardi Eura ?!? Samo do danas je 90% tog proizvedenog oružja bilo za izvoz , sada se taj procenat menja !

    3
    1
  2. Jedna poslovica kaže ovako
    Jedan Nemac=dobar čovek
    Dva Nemca= banda
    Tri Nemca= rat
    Ne znam sta bi to trebalo da znaci,ali mislim da bi nemcima generalno trebalo zabraniti vojsku i bavljenje politikom.Nama i dan danas čine zlo.politika njihovog naroda prema nama je takva vec 1000 god.I ne sekirajte se za njihovo oruzje,kad treba da cine zlo brzo se opreme.Nadam se da ce doci dan da im se sudi za sve.sto su uradili sa Jugoslavijom i njenim narodima.

    3
    3
  3. Rusi presli na ratnu ekonomiju ,sve što se proizvodi , bude unisteno u roku od 48 sati , kao i ruski vojnici, za putolfa vojnik je samo broj na papiru, nije vazno , koliko će izginuti vojnika, samo da ostvari svoje bolesne ideje

    5
    12
    • Rusija je zadnja brana monstrumima sa Zapada. Izgubi li Rusija rat, monstrumi sa Zapada će nas sve pobiti. Živela Rusija. Inače,Adolf je projekat Zapada.

      9
      5

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave