NaslovnaNovostiUkrajinske trupe na istoku bez PVO raketa: General Sirski najavljuje novu taktiku...

Ukrajinske trupe na istoku bez PVO raketa: General Sirski najavljuje novu taktiku kojom će zaustaviti ofanzivu Rusa

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, general-pukovnik Oleksandr Sirski, izneo je niz zaključaka o situaciji na frontu tokom svoje posete liniji fronta, gde je obišao brigade u službi Kijeva, a koje se bore na istoku.

Podsetimo, istočni sektor fronta se proteže od Kupijanske oblasti do kod Ugledara i dugačak je oko 300 km.

Među opštim karakteristikama ovog sektora su linija podele koja je orijentisana otprilike sever-jug i činjenica da ruske snage napadaju i napreduju od istoka ka zapadu.

Sirski je primetio tešku situaciju ukrajinske vojske u mnogim sektorima fronta i izvestio o metodama borbe protiv ruskih bespilotnih letelica, s obzirom na nedostatak protivvazdušnih raketa u njegovim redovima.

Ruske trupe probijaju u pravcu Pokrovska. Istovremeno, vrše veliki pritisak u drugim obližnjim pravcima, ali i u oblastima udaljenim od pravca glavnog napora.

sirski i budanov u bunkeru
sirski i budanov u bunkeru

„Radim u najtoplijim oblastima Istočnog fronta. Neprijatelj ne obraća pažnju na prilično visok nivo gubitaka i nastavlja da juri u pravcu Pokrovska. Žestoke borbe se nastavljaju u Krasnogorovki (25 km južno od pravca Pokrovska), Progresu (desno u pravcu Pokrovska), Zaliznu (30 km severoistočno od pravca Pokrovska), Pivničnom (kod Zalizne) i Časovom Jaru (45 km severoistočno od pravca Pokrovska).

“Okupatori ne prestaju da pokušavaju da zauzmu Stelmahovku i Makijevku (nalaze se oko 130 km severoistočno od pravca Pokrovska), napadaju naše položaje u Ivanivskoj i Kliščejevki (oba mesta u oblasti Časov Jar), pokušavaju da zauzmu ostrva u poplavnom području na levoj obali reke Dnjepar (oko 400 km jugozapadno od pravca Pokrovsk).

U stvari, aktivna borbena dejstva različitog intenziteta vode se duž celog fronta“, požalio se Sirski.

Sirski: Efektivno uništavanje Rusa vatrom sa distance

Da bi zaustavile „ofanzivu brojčano nadmoćnijeg neprijatelja”, ukrajinske trupe moraju „efikasno” da pogode celu dubinu ruskog aparata, uz paralelno održavanje odbrane.

„Postoji samo jedan odgovor: efikasno uništavanje vatrom glavnih snaga neprijatelja i njegovih rezervi na velikim udaljenostima, kompleksno oštećenje neprijatelja veoma blizu linije fronta, stabilno održavanje genetski pripremljenih linija i položaja, maksimalno korišćenje efikasnost celokupnog naoružanja i municije, pre svega borbenih bespilotnih letelica, u čemu smo u prednosti, kao i učenje novih metoda uništavanja izviđačkih bespilotnih letelica neprijatelja – samo uz upotrebu dronova, dronova za elektronsko ratovanje i FPV dronova u uslovima totalne nestašice protivvazdušnih raketa kratkog dometa“, rekao je Sirski.

ukrajinski general sirski
ukrajinski general sirski

Dakle uočava se da ukrajinski glavnokomandujući general predlaže “originalno rešenje” u borbi protiv ruskih bespilotnih letelica na frontu, zasnovano na ukrajinskoj “tehnološkoj i brojčanoj superiornosti” kako u bespilotnim letelicama, tako i na njihovim “novim pristupima elektronskom ratu”.

„Napominjem samu bliskost programa obuke stvarnim borbenim situacijama, upotrebu resetabilnih dronova (dronova koji se mogu rekonfigurisati u letu) i FPV dronova za simulaciju dejstva neprijatelja, što nam omogućava da obučavamo naše vojnike da uništavaju ovu vrstu oružja (ruske dronove) izuzetno opasno.

Vredi iskoristiti našu prednost u korišćenju borbenih dronova i FPV dronova u uništavanju neprijateljskih bespilotnih letelica“, rekao je Sirski.

General je sa komandantima brigada glavnih pravaca razgovarao o problemima povećanja efikasnosti dejstava, nadoknade gubitaka, snabdevanja municijom i rešavanja drugih osetljivih pitanja, pre nego što će se vratiti na bezbednu udaljenost.

Da li će FPV dronovi zaustaviti bespilotne letelice?

Sada je, kao što vidimo, i očigledno da dejstvovanje ruske vojske na uništavanju ukrajinskih sistema protivvazdušne odbrane i skladišta municije ne dozvoljava Kijevu da se suprotstavi vazdušnoj pretnji.

ukrajinske snage umanju gubitke svoje avijacije i pvo, nazivajući ih „visokokvalitetnim maketama“
ukrajinske snage nedavno su umanjile sopstvene gubitke svoje avijacije i pvo, nazivajući ih „visokokvalitetnim maketama“

Činjenica je da izviđačke bespilotne letelice Oružanih snaga Rusije već prodiru daleko na teritoriju ukrajinskih položaja, dok FPV dronovi teško da mogu postati efikasno sredstvo za borbu protiv njih. Međutim, zaključke ne treba donositi prerano, te ostaje da vidimo razvoj situacije.

Podsetimo, Oružane snage Ukrajine su ranije pokušale da love ruske izviđačke bespilotne letelice u stilu Prvog svetskog rata pomoću lakomotornih aviona Jak-52. Međutim, s obzirom na broj ruskih dronova, i ovaj metod čini se da nije dao značajne rezultate.

16 KOMENTARA

  1. Jedino da im ukro saveznici posalju municiju iz C.G.koju ima neograniceno kao NATO saveznika,onda ce te moci gadjati katapultima i prackama avione.

    8
    1
  2. “Šajze” bi neko rekao,,,generale lupetaš ako misliš pobediti Ruse,,,ako bude pat ili nedo bog gubitak teritorija eto tebi nuklearke,,, Rusi ne mogu i neće izgubiti ovaj rat,,,pa ti i tvoji (NATO)računajte kako želite,,,

    14
    2
  3. Nacista Zelenski i ovaj Sirski su već poslali preko 600 000 ukrajinskih vojnika u smrt na nagovor onog Jonsona,,i sad taj isti im savetuje da predaju teritoriju!!! Najbolje da ovaj Sirski i Zelenski odu na prvi liniju fronta i gađaju Ruse pračkom!!

    31
    3
    • МА НЕ РУСЕ ДА ГАЂАЈУ ПРАЋКОМ ВЕЋ ОНОГ КО ИХ ЈЕ НАГОВОРИО ДА ПОШАЉУ 600000 ЉУДИ У СМРТ. МАЛО ПАЖЊЕ НИЈЕ НА ОДМЕТ АКО ХОЋЕТЕТ ДА КАЖЕТЕ НЕШТО. ПОЗДРАВ

      10
      1
      • Gde bre 600.000. Da je samo toliko oni bi slavili pobedu. Njih je poginulo najmanje 1.7 miliona a 4 je ranjeno i nesposobno za borbu. Sad im je kraj. Jos milion nacista da likvidiraju i denacifikacija uspela za narednih 200 godina

        10
  4. Сада су се сетили да постављају наводне макете када су Руси уништили 90% авиона.

    32
    1
  5. Rusi imaju velike gubitke a Ukrajina mobiliše sve dobrovoljce pod pretnjom puške ili dobrovoljno hapšenje po ulicama i slanje na front vi ste Ukrajini izrod bliži vam ameri nemci i Englezi sa njima ste u kolu zato će te ostati veličine luksemburga

    53
    4
  6. Mislim da je krajnje vreme da Serski proglasi pobedu a rusi potpisu kapitulaciju…Nikad u istoriji ratovanja nije bilo odvratnije ni veće propagande koju sprovode ukronacisti potpomognuti impotentnim pegavcima sa ostrva…i ostalim naci obožavaocima…

    71
    4
    • Svima je jasno situacija na terenu , da su rusi nadmoćno, samo zelenom đankiju nije jasno jel treba da opere još koju milijardu dolara pomoći koju ukrajina neće ni videti

      46
      3
  7. Svi Rusi izginuše i opet zauzimaju teritoriju .Čime zauzimaju ako imaju velike gubitke,da imaju tolike gubitke već bi se vratili u Moskvu.

    53
    3
    • Шта да ти кажем овај ко је написао овај тест или га пренео из украјинских извора је обична куротресине.

      30
      1
  8. Sve su bile makete, i avioni, i jučer voz cela kompozicija, Bahmut isto, sve same makete, i sekundarne eksplozije su, sve što vidimo na ruskim HD video snimcima, ali ono sve zrnato snimljeno sa ukr.strane sa napisanim opisom slike to je istina…samo mi onda nije jasno što se ukrajinci toliko opiru mobilizaciju takve uspešne vojske pod ovakvim komandirima od metar i po glumačko-marketinške struke i još i demonstriraju i još i gore-pale američke džipove za mobilizaciju ? 😎

    53
    3
  9. Ne da su smešni nego ove laži su na granici nemačkih iz ’40-ih i američkih holivudskih superjunačkih maštarija. Upravo sam se ismejao na ove ukrajinske “uspehe”, “makete”, “košenje ruske vosjske” i ostale bravure dela mozga zaduženog za maštanje i komediju 😂

    44
    4

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave