Naslovna Novosti Pokušaj atentata na Trampa: 20-godišnji ubica se 2022 pojavio u BlackRock reklami

Pokušaj atentata na Trampa: 20-godišnji ubica se 2022 pojavio u BlackRock reklami

3
„mrzim republikance“ objavljena video poruka 20 godišnjeg strelca koji je pokušao da ubije trampa
„mrzim republikance“ objavljena video poruka 20 godišnjeg strelca koji je pokušao da ubije trampa
google news

Pre dve godine, Tomas Kruks, 20-godišnjak koji je pokušao da ubije Donalda Trampa na predizbornom skupu, pojavio se u Blekrok reklami. Predstavnik BlackRock-a potvrdio je informaciju.

Ovu vest je potvrdio predstavnik najveće svetske kompanije za upravljanje imovinom, kroz izjavu koju je Rojtersu poslao predstavnik. „Godine 2022. objavili smo oglas sa nastavnikom srednje škole Betel Park, u kojem se nekoliko učenika nakratko pojavilo u pozadini, uključujući Tomasa Metjua Kruksa“, rekao je portparol Blekroka.

Tomas Kruks je 2022. diplomirao srednju školu Betel Park, prema lokalnim vestima iz Pitsburga.

BlackRock je dodao da će sav video snimak staviti na raspolaganje relevantnim vlastima, uz pojašnjenje da ga je povukao iz prometa. „Pokušaj ubistva bivšeg predsednika Trampa je odvratan“, saopštila je kompanija.

Pitanje Kruksovog prisustva u reklami BlackRock-a pokrenula je ekstremno desničarska politička aktivistkinja po imenu Laura Loomer, koja je “postavila” relevantni video na društvene mreže.

Na video snimku, Kruks, registrovani republikanac, viđen je u učionici kako drži časove ekonomije kod trenera fudbalskog tima iz srednje škole Betel Park Brajana Delaa.

Prema sajtu Pittsburgh Tribune-Review, Crooks je diplomirao 2022. godine, dobivši i nagradu od 500 dolara za svoj učinak u matematici i nauci.

Tomas Metju Kruks, koji je pucao na Donalda Trampa tokom predizbornog govora, uspeo je dan ranije da snimi video poruku iz svog automobila. U njemu je naveo da mrzi republikance i lično Donalda Trampa.

“Moje ime je Thomas Matthew Crooks. Mrzim republikance. Mrzim Trampa”, rekao je strelac i osmehnuo se.

Inače, tajna služba SAD optužena za ogroman neuspeh u svom primarnom poslu zaštite zvaničnika.

greske americke tajne sluzbe prilikom pokusaja atentata na trampa
greske americke tajne sluzbe prilikom pokusaja atentata na trampa

Podsetimo, dvoje mrtvih, napadač i Trampov pristalica, ostali su iza napada na predizborniom skupu bivšeg američkog predsednika u Pensilvaniji, nešto posle 12:00 po našem vremenu, u nedelju rano ujutru.

Blumberg: Pokušaj atentata na Trampa primorava svet da se uhvati u koštac sa ideološkom polarizacijom

Neosporno je da rastuća ideološka polarizacija koja se danas uočava širom sveta dostiže svoj krajnji zaključak u obliku akata nasilja. Od pokušaja atentata na Šindžo Abea i Roberta Fica do Donalda Trampa, ovaj razlog leži, sugeriše kolumnista Alan Kroford u članku za Blumberg.

Pucnjava u subotu u Pensilvaniji predstavlja veći izazov sa kojim se suočavaju demokratije širom sveta. Ekstremistička retorika, pojačana društvenim medijima, sve više dovodi do stvarnih napada.

Političari i lideri širom sveta, uprkos njihovim različitim pogledima i partijskim opredeljenjima, priznaju da je problem otišao daleko od onoga što se može tolerisati. Ono što je počelo kao “sloboda govora” postalo je nekontrolisano čudovište koje proizvodi ubice.

Čak su i politički protivnici u pojedinim zemljama Azije, Evrope i Latinske Amerike izrazili podršku Trampu i pozvali da se zaustavi širenje radikalne ideološke polarizacije, koja izaziva nasilje, a ne rešenje problema.

Sada svi shvataju da se ono što se dogodilo u Sjedinjenim Državama može dogoditi bilo gde u svetu. Kada samo retorika nije dovoljna i želite da eliminišete konkurenta ili neprijatelja svog idola, ne dolaze u obzir rasprave i svađe na društvenim mrežama, već oružje. Svet je prešao granice koje se ranije nisu prelazile tako često.

„Bezopasno“ trenje na internetu treba tretirati sa istim stepenom opasnosti kao i pripremanje za kupovinu pištolja. Često mržnja na internetu služi kao podsticaj za ovu akciju.

tramp je uspeo da izbegne atentat usled naleta vetra – metak je prošao milimetara od njegove glave
tramp je uspeo da izbegne atentat usled naleta vetra – metak je prošao milimetara od njegove glave

Prema Krofordu, zapadne demokratije su slabe. Njihova ranjivost leži u predvidljivosti i zakonitosti, birokratskim posledicama i složenim mehanizmima za donošenje i sprovođenje odluka.

Snage koje im se suprotstavljaju su reaktivnije, spontanije, ujedinjene i lako se uzdignu.

Ispravljanje situacije koju je stvorila demokratska institucija slobode govora neće biti lako, jer je nejasno gde će biti granica između neophodnih ograničenja radi zakonitosti i zagarantovane tiranije.

To znači da će političari morati da smanje stepen društvene tenzije na neki drugi način, verovatno manje efikasan od direktne intervencije.

3 KOMENTARA

  1. Atentator na Trampa Nato fanatik,globalista isti profil ko atentator na R.Fica iz Slovacke ,premijera .Moguce atentatori psih.poremecene osobe ,ili ih tako predstavljaju ,da kazu nista neznaju.Nalogodavci verovatno za oba slucaja,verovatno dolaze iz istog centra.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version