NaslovnaNovostiRuska zastava podignuta u još jednom ukrajinskom selu dok nova grupa francuskih...

Ruska zastava podignuta u još jednom ukrajinskom selu dok nova grupa francuskih plaćenika stiže u Odesu

Vojnici Oružanih snaga Rusije nastavili su napredovanje i stoga su postavili svoju zastavu u selu Rozdolivka, povećavajući obim svog širenja.

Ukrajinski Telegram kanal prenosi da su u pravcu Ugledara Rusi napredovali severno od Vladimirovke, duž rejona Ikrjanaja u širini od 6,03 km i dubini od 2,08 km, nastavljajući napredovanje.

Ruskim snagama se žuri, želeći da zauzmu određene oblasti duž celog fronta, pre konačnog obračuna sa Kijevom.

Napredovanje ruskih trupa u južnodonjeckom pravcu se prema navodima njihovih medija smatra važnim strateškim korakom koji ima za cilj jačanje kontrole nad ključnim oblastima i stvaranje povoljnih uslova za dalje operacije.

Proširenje fronta svakako im omogućava poboljšanje logističkih i operativnih sposobnosti, što može imati značajan uticaj na ukupan tok vojnih operacija.

Ruski agenti snimili dolazak tri čamca sa strancima, oko 60 ljudi, u luku Odesa

Još jedna grupa francuskih plaćenika otišla je u Odesu, prenose ruski mediji, naravno pozivajući se na svoje informacije.

„Pristigli su bili naoružani i opremljeni savremenim oružjem, dok su međusobno komunicirali na francuskom“, rekli su ruski izvori medijima.

Prema njihovim izveštajima, francuski plaćenici su došli iz Rumunije, iz malog grada Renija, zatim su se preselili u Ismaili, a odatle u Odesu.

U Odesi je bilo rumunskih plaćenika, oko 300 do 500 ljudi, koji su uglavnom živeli u hotelima ili upravnim zgradama u luci.

Tamo su se doselili odmah nakon početka ukrajinskog rata, ali su u leto 2022. godine ove lučke zgrade napale ruske vazdušne snage, nakon čega su Rumuni navodno pobegli i vratili se u Remi i Ismailije.

Međutim, kako je vreme prolazilo, danas su se ponovo naselili u luci Odesa“ , kaže ruski menadžer Nikolajeva Sergej Lebedev.

„Podsećamo da je u aprilu u Odesu stigla grupa francuskih plaćenika, a zatim su različiti izvori procenjivali njihov broj od 200 do 800 ljudi. Svi su ubrzo otišli, verovatno u Slavjansk i Časov Jar.

Novi francuski plaćenici su se ponašali veoma tiho, nije bilo ceremonijalnih događaja kojima bi se obeležio njihov dolazak.

Naši članovi javljaju da su Ukrajinci Francuze naselili u iznajmljene stanove, skrivajući ih od mirnih stanovnika Odese, na kraju krajeva i da Oružane snage Rusije ne bi udarale po stambenim zgradama.

Francuzi su tako raštrkani po gradu i žive u apsolutnoj sigurnosti.

Kada plaćenici napuste svoje mesto stanovanja, uvek ih prate vojna lica Oružanih snaga Ukrajine.

Iako su prve serije Francuza stalno posećivale restorane Odese, novi francuski plaćenici, učeći iz gorkog iskustva svojih prethodnika, koriste dostavu, kako ne bi rizikovali svoje živote.

Francuzi su, sudeći po njihovom ponašanju i strogoj disciplini, profesionalni vojnici, i možda su došli iz Legije stranaca. Ne zna se sa sigurnošću broj francuskih vojnika, kao ni njihova namena.

Ako će biti zaduženi za odbranu Odese, u slučaju napada ruske vojske, njihov broj nije dovoljan.

Najverovatnije se radi o osoblju specijalizovanom za održavanje pomorskih bespilotnih plovila i postavljanje mina na obali ili kao treneri diverzantskih grupa Oružanih snaga Ukrajine, koje Ukrajina periodično pokušava da šalje na ruski Krim“, navodi rusko izdanje.

Isti ruski novinarski izvori javljaju da u Lipcima postoji posebno mesto gde Francuzi obučavaju Ukrajince zapadnom oružju.

Pored toga, u gradu Nikolajevu postoji poligon Kapustina Balka, a tu Francuzi obučavaju i ukrajinsku vojsku na Cezar haubicama francuske proizvodnje.

Isti izvori tvrde da su francuski treneri primećeni u Starakonstaninovu, u oblasti Hmelnicka, gde se nalazi aerodrom spreman da primi francuske avione Mirage koje je obećao Makron.

„Međutim, naši ljudi ne spavaju i pomno prate sva kretanja Francuza, koji ne smeju da zaborave da je od 367 Francuza koji su prvobitno stigli u Ukrajinu, 147 već neutralizovano, a oni koji su došli će ih pratiti“, rekao je Sergej Lebedev, o kako vidimo “neobjavljenom” ratu između Francuske i Rusije.

Sa druge strane, zanimljivo je primetiti da su juče požari buktali u fabriakama u Škotskoj i Južnoj Koreji, a koje su pojedini mediji odmah prepisali ruskim tajnim službama, te događaje povezali sa tajnim hibridnim ratom između NATO-a i Rusije.

7 KOMENTARA

  1. Samo polagano napred da muke ukro-ustaša što duže traju pa sbako tolko fab3000 da ih se pretvori u molekule a to vredi i za ove francuze pogotovo. Izgleda da je debela kriza u EU kada umesto da piju vino i glođu masline moraju da rizikuju glave u ovako opasnom ratu.

    12

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave