NaslovnaNovostiZapadni izvori: Ukrajinska vojska uništila još jedan ruski brod u Azovskom moru...

Zapadni izvori: Ukrajinska vojska uništila još jedan ruski brod u Azovskom moru ali nismo sigurni koji

Nepotvrđeni zapadni proukrajinski izvori na društvenim mrežama izvestili su da je 06.09.2024. Rusija izgubila još jedan bojni brod u regionu Crnog mora. Tako je ukrajinski dron navodno pogodio desantni brod u luci Jeisk u Azovskom moru, nakon čega je brod i potonuo.

Prema do sada iznetim podacima zapadnih kanala na društvenim mrežama, nisu sigurni pa može biti i da nije reč o desantnom, već o nekom drugom vojnom brodu, poput korvete ili patrolnog broda.

Nedavno je nekoliko ruskih ratnih brodova primećeno duž obale između Berdjanska i Primorska.

Informaciju je kasnije preuzeo britanski Skaj njuz, koji se pozivao na neimenovani ukrajinski vojni izvor.

Kako je saopšteno od strane britanskog glasila, Oružane snage Ukrajine izvele su u subotu uveče koordinisan udar na ruski amfibijski brod, koji je nedavno prešao iz Crnog u Azovsko more.

Navodno pogođeni i uništeni brod bi tako postao peti veliki amfibijski brod od sedam u vlasništvu ruske Crnomorske flote koji je potopljen ili onesposobljen u ukrajinskim napadima.

„Ovaj uspešan udar pokazuje Rusima da ne mogu slobodno da deluju ni u Crnom ni u Azovskom moru“, rekao je neimenovani izvor britanskim medijima.

Kako je pomenuto, ruska vojska koristi takve brodove za transport municije i zaliha u već više od godinu dana ruski grad Mariupolj u Ukrajini, odakle se nastavlja tranzit do linije fronta.

„Ometajući ruske isporuke municije i ključnih vojnih zaliha, ovaj udar će direktno podržati ukrajinske trupe u njihovoj tekućoj borbi protiv ruskih okupatora“, rekao je isti ukrajinski neimenovani izvor.

16 KOMENTARA

  1. Nisu Rusi cudo jos izmestili Crn.flotu na Pacifik,ili Kubi,cist idiotizam.Ispada teraj po starom do kraja pa kako ispadne,ko Staljin za vreme dr.svetskog rata upropastio Sovj.vojsku,civile.

  2. Anonimni debilčino jedna,jer treba ja ko fizičar da ti objašnjavamo da će Rusi dronovims Posejdon uskoro potopiti sve američke nuklearne podmornice i da neće demilitarizovati već uništiti Ameriku u potpunosti,a sama informacije je laž potkrepljena sa nula dokaza,što neko reče ni fotografije sa nula piksela!

    2
    1
    • jel to sto si fizicar znaci da predajes fizicko vaspitanje u nekoj osnovnoj skoli? ajde, idi teraj decu da trce dva kruga oko igralista dok ti stojih u ladovini.

  3. Dobro, ajde dajte neku sliku, nesto, pa makar sliku kamere sa 0 pixela…
    Ovo je, matematicki, 8. unisteni desantni brod od 7, a Rusi pre neki dan prebacili barem 2 (po slikama)
    No, za Ukrajince su i civilni remorkeri i trajekti “vojne mete” pa onda i ovde neciji brod moze da bude “vojni” – sta ima veze – objavio neki anonimus, preneo Sky news i to je to (iako ni Ukr ni Rus ne potvrdjuju)

    • Takve senzacijne vesti kao izgleda,prenose,možda itd objavljuju bez dokaza su za ove navijače Stevicu,anonimno,zagortenej zvezde ovog portala

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave