NaslovnaNovostiMasovni napad ukrajinskih FPV dronova uništava ruski konvoj od najmanje 14 vojnih...

Masovni napad ukrajinskih FPV dronova uništava ruski konvoj od najmanje 14 vojnih kamiona [VIDEO]

Dana 2. juna, i ruski i ukrajinski vojni izvori izvestili su o masovnom napadu ukrajinskih malih FPV dronova na rusku vojnu kolonu u ruskoj pograničnoj oblasti Kursk.

Ukrajinska vojska je 3. juna potvrdila uspešan napad brojnim video snimcima koje su snimile bespilotne letelice.

Kolona od najmanje 14 vojnih kamiona sa zalihama uništena je dronovima u blizini grada Sudža u Kurskoj oblasti u blizini ukrajinske granice. Snimak je potvrdio da je kolona najpre paralizovana udarima na vodeća vozila. Tada su napadnuti i kamioni koji su se nalazili pozadi.

Ruske snage su pokušale da rasture kamione unaokolo i sakriju ih u šumskim plantažama u blizini puta, gde su do nekih od njih stigli ukrajinski dronovi.

Prema ruskim vojnim izvorima, rusko vojno osoblje pretrpelo je samo gubitke kod nekoliko ranjenih vojnika.

Prebacivanje vojne opreme u velikim kolonama bio je jedan od glavnih razloga za gubitke Rusije na samom početku Specijalne vojne operacije u Ukrajini, kada je ruska vojska upala u zasedu i uništena na ukrajinskim putevima.

Ruska vojna komanda je već nagomilala mnogo iskustva u godinama punopravnih vojnih operacija u Ukrajini, ali očigledno i dalje ima gubitaka zbog nemara.

Rusi započinju prekogranični napad, zarobivši pritom ukrajinske vojnike

Na drugim novoobjavljenim snimcima prikazana je borbena operacija izviđača i pešadije ruske Severne grupe trupa u oblasti Harkova. Na snimku se vidi kako ruski vojnici prelaze granicu i napadaju ukrajinske vojne položaje u toj oblasti.

Kao rezultat uspešne operacije, ruske snage su zauzele trofeje i zarobile najmanje jednog ukrajinskog vojnika. Pozicije su, kako se navodi, držali pripadnici specijalnog bataljona Bratstvo Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane. Tačan datum operacije nije otkriven.

Ranije su se vojnici iste elitne jedinice predali ruskoj vojsci u istoj oblasti Harkova.

Poznato je da su već kružili snimci pa lako možete pronaći svedočenja Netrevoška Demida Andrejeviča koji je bio u službi u Glavnoj obaveštajnoj upravi, ispitivan u ruskom zarobljeništvu.

9 KOMENTARA

  1. U ratu nema zamene za žrtve i biće ih još na Ruskoj strani.Medjutim,Ukrima koliko god da se trude,nema spasa.

    1
    1
  2. Več mi je žao ovih rusa ovi idu kao na školski izlet Dami je znati ko planira ovakve konvoje na otvorenom terenu kad znaju da su lak plijen Generali im zaostali u ww2 i glavno da se nakite onim značkama Strategija ratovanja čista 0 Po meni prvo dalekometna altiljerija 2 zrakoplovstvo 3oklop 4 Pješadija 5 vrhunska logistika 6 opremljene poljske bolnice Ovo je slanje vojske u klaonicu Nisam htio napisati za ATOMSKO NAORUŽANJE jer vjerujem da ga neče upotrebiti

    1
    1
    • i posle će ova sukleta, ove zamlate nesposobne boljševičke da ratuju sa zapadom?!?..ima bree samo zubi od njih da ostanu..hahahaa…

      3
      2
      • Kojekude Da li si ti dečko uopšte služio vojsku pa da možeš bilo šta da komentarišeš? Vidi se da nisi jer nemaš pojma….voleo BiH da te vidim dva dana na frontu, proplakao bi samo da te pošalju kući…..

        1
        2
    • Meni je žao i jednih i drugih, ubijaju se dva bratska naroda zbog Amerikanaca i Engleza da bi oni i dalje bili glavni. Sa druge strane ne može se puno zaključiti na osnovu jednog kratkog snimka, ne znamo šta je ovome prethodilo i da li je konvoj mogao da se zaštite jer je teritorija RF ogromna i jako je teško braniti na sve strane sve. Nešto će uvek proći, ne postoji 100% uspešna Pvo osim u Holivudskim filmovima

      3
      1
    • Lako ti je bilo planirati i ratovati kad ti je i glavu i guzicu NATO štitio iz zraka pa se sada kurčiš na tastaturi

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave