NaslovnaNovostiNovi paket naoružanja od 500 miliona evra iz Nemačke za Kijev, međutim...

Novi paket naoružanja od 500 miliona evra iz Nemačke za Kijev, međutim ponovo nedostaju rakete Taurus

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus najavio je u četvrtak, tokom posete Odesi, da će Nemačka isporučiti Ukrajini novi paket naoružanja vredan 500 miliona evra, navodi agencija nemačka agencija DPA.

Tokom sastanka sa ukrajinskim kolegom Rustemom Umerovim, Pistorijus je detaljno izložio sadržaj paketa, koji uključuje veliki broj raketa srednjeg dometa IRIS-T SLM za sisteme PVO i manji broj SLS raketa kratkog dometa.

Nemačka će takođe isporučiti izviđačke i borbene bespilotne letelice za Crno more, kao i osnovne rezervne delove kao što su artiljerijske cevi i motori za tenkove Leopard. U paketu je i milion komada municije za pešadijsko naoružanje.

Pistorijus je napomenuo da je deo ovog materijala spreman za isporuku. Nemačka će od 2025. godine poslati i 18 njihovih haubica na točkovima.

Pored toga, Nemačka će finansirati kurseve industrijske obuke za građane Ukrajine i obezbediti sredstva za satelitske komunikacije protiv smetnji.

Nemačka vlada će takođe doprineti milion evra za održavanje i popravku 19 tenkova Leopard 1 i Leopard II A4, koje će Španija isporučiti Ukrajini ove godine.

leopard 1
leopard 1

Pistorijus je rekao Umerovom da će Nemačka nastaviti da podržava Ukrajinu u njenim odbrambenim naporima.

Poseta nemačkog ministra Odesi nije unapred najavljena iz bezbednosnih razloga, u kontekstu u kome ruske snage nastavljaju da napreduju na svim sektorima fronta i pokreću intenzivna bombardovanja ukrajinskih strateških lokacija.

5 KOMENTARA

    • Da li vi znate da je američki BlackRock kompenzovao preko 40% plodnog zemljišta Ukrajine?
      Ne znam samo šta će im kada je sve to ozračeno nuklearnom katastrofom u Pripjatu. Černobilj.

      • Amerikance već decenijama truju GMO hranom. Zato imamo ovoliko retardacija sa prostora Amerike. Njima odlično odgovara zemljište nuklearno ozračene Ukrajine.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave