Naslovna Novosti Neposredno pred dolazak ukrajinskih F-16, VKS Rusije naoružane novom serijom lovaca Su-35S...

Neposredno pred dolazak ukrajinskih F-16, VKS Rusije naoružane novom serijom lovaca Su-35S [VIDEO]

8
su 35
su 35
google news

Vazdušno-kosmičke snage Rusije (VKS) dobile su još jednu seriju lovaca Su-35S koje je proizvela Gagarin avionska fabrika u Komsomolsku na Amuru, saopštila je 8. maja Ujedinjena avio-kompanija (UAC).

„Fabrika u Komsomolsku na Amuru ove godine je dostigla ritmičan tempo proizvodnje. To je druga serija borbenih aviona isporučenih Vazdušno-kosmičkim snagama.

Fabrika ispunjava preuzete obaveze u isporukama novih aviona i radi na stvaranju novih serija aviona Su-35 i Su-57“, rekao je generalni direktor UAC Jurij Sljusar.

Kompanija je saopštila da su novoizgrađeni avioni prošli zemaljska i letačka ispitivanja i preleteli iz Komsomolska na Amuru do aerodroma za raspoređivanje.

Su-35S je projektovala kompanija „Suhoj” za gađanje svih vrsta vazdušnih ciljeva u velikim i bliskim vazdušnim borbama, kao i za napad na kopnene i morske ciljeve, uključujući one pokrivene protivvazdušnom odbranom i koji se nalaze daleko iza linije fronta.

Lovački avion je opremljen naprednim Irbis-E multi-mode, hibridnim pasivnim elektronski skeniranim nizom radarskog sistema, koji može da otkrije i prati do 30 ciljeva u vazduhu istovremeno na dometu do 350 kilometara i da napadne do osam od njih.

Može biti naoružan raznim naprednim precizno vođenim oružjem dugog dometa, uključujući možda i najopasniju raketu vazduh-vazduh R-37, krstareću raketu H-59 za kopneni napad, antiradar raketu H-58 i H-35 protivbrodsku krstareću raketu.

naoruzni su 35
naoruzni su 35

Naoružan je i protivavionskim topom kalibra 30 milimetara i ima 12 tačaka za pričvršćivanje bombi i projektila. Borbeno opterećenje aviona je osam tona. Avion može da dostigne brzinu od 2.500 kilometara na sat sa autonomijom od 3.400 kilometara.

Ovo je bila druga serija aviona Su-35S koja je ove godine isporučena VKS. Prva serija je predata 11. aprila 2024. godine.

Ruske Vazdušno-Kosmičke Snage trenutno poseduju više od 100 Su-35S. Su-35 je najpre pokazao svoje napredne borbene sposobnosti tokom antiterorističkih operacija u Siriji, a zatim u toku svojih operacija u Ukrajini. Očekuje se da će proizvodnja ovih aviona trajati najmanje do 2028. godine.

Od svega gore pomenutog, možda najveću pažnju u naoružanju Su-35 zaslužuje hipersonična raketa vazduh-vazduh (RVV-BD) R-37M. R-37M razvija neverovatno veliku brzinu od 6 maha ili oko 7 350 km/h, što je dovoljno da lako sustigne svaki tip letelice. Dizajnirala ju je ruska kompanija Vimpel, a predstavljena je 2016. godine.

Korišćenjem municije kao što je raketa R-37M, avioni poput, Su-57, MiG-31BM i Su-35S mogu da pogode avione Vazduhoplovnih snaga Ukrajine bez ulaska u zonu otkrivanja ili dejstva ukrajinske PVO.

Avion karakteriše veoma kvalitetna avionika koja za osnovu koristi kompleksni kompjuterski informaciono-komandni sistem, novi radar, motore AL-41F1S sa plazmenim sistemom sagorevanja uvećane snage i upravljivim vektorima potiska. 

su 35
su 35

Ovi motori po svojim karakteristikama mogu da se primene i na lovcima pete generacije, jer obezbeđuju nadzvučnu brzinu bez dopunskog sagorevanja. Maksimalna brzina aviona je 2,500 km/h, dok operativni dolet dostiže 3,400 km.

Lovci Su-35 vazdušno-kosmičkih snaga Rusije vrše vazdušne patrole, podržavaju kretanje jurišnih aviona, vojnih helikoptera i izvode vazdušne udare na infrastrukturu i opremu koju koriste Oružane snage Ukrajine. Ne zna se tačno koliko je Su-35 stradalo u ukrajinskom sukobu, međutim ukrajinski izvori tvrde čak nekoliko oborenih.

8 KOMENTARA

  1. Русија прави средства која врхунски раде,за разлику од запада који производи скупо а глупо за тржиште!

    4
    1
  2. Politika je velika nepoznanica za one koji veruju u ovakve gluposti .
    Svi kvazi profesori i doktori pod navidnicima, koji na javnim glasilima lupetaju kojekakve gluposti, liče na mapet šou, za odrasle….

    1
    5
  3. Najbolja reklama za Rusku vojnu industriju je unistavanje zapadne tehnike …… naravno da ce dozvoliti da F16 doleti i kao Abrams nalevo krug i nazad…

    34

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version