Naslovna Novosti Ukrajina: Oborili smo još dva Suhoja na istočnom frontu; Za 3 dana...

Ukrajina: Oborili smo još dva Suhoja na istočnom frontu; Za 3 dana Rusija izgubila 4 Su-34 i 2 Su-35

5
su 35
su 35
google news

Prema najnovijim informacijama koje se pojavljuju u ukrajinskim i zapadnim medijima, ukrajinske snage PVO uspele su da docrtaju još dva ruska borbena aviona na svoj grafik koji svakodnevno prilažu uz izveštaj o svojoj “efikasnosti”.

„Jutro 19. februara 2024. Na pravcu istoka. Minus još dva aviona!“ napisao je u Telegramu komandantu ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Mikoli Oleščuk, u nastojanju da potvrdi legitimitet grafiku koju je objavila Komanda vazduhoplovstva objavila na platformi X, dok armija podržavalaca širi vest.

Kao što nam grafik i prikazuje, Oleščuk tvrdi da je reč o lovcu-bombarderu Su-34 i višenamenskom lovcu Su-35 i podseća da su Oružane snage Ukrajine uspele da unište šest ruskih borbenih aviona u poslednja tri dana.

Nešto kasnije, informaciju je ponovo potvrdio i glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski, navodeći da je reč o avionima koji učestvuju u vazdušnim udarima sa raketama i bombama usmerenim na položaje ukrajinskih snaga na istoku, takođe ne navodeći gde precizno.

“Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine jutros je uništilo dva ruska aviona koji su lansirali rakete usmerene na položaje naših trupa. Lovac-bombarder Su-34 i lovac Su-35S“, izjavio je glavnokomandujući dok trenutno trpi poraz za porazom duž cele linije fronta.

Ukrajinska vojska je prethodnih dana saopštila da je oborila još četiri ruska borbena aviona na istočnom frontu: Su-34 18. februara; dva aviona Su-34 i jedan Su-35 17. februara. 2024. godine.

su 30sm, su 35s i su 34
Su-30SM, Su-35S i Su-34

Prema podacima ukrajinskog Generalštaba, Rusija je od početka eskalacije sukoba izgubila neverovatnih 336 aviona i 325 helikoptera.

Za razliku od pre dva dana, danas raketni PVO sistem Patriot još nije “preuzeo odgovornost”, što će se vrlo verovatno dogoditi kako dan bude odmicao, a izvori se usaglase, dok ruski generali već otvoreno tvrde da PVO sistemima upravljaju zapravo NATO borci.

Ne možemo a da ne primetimo da u poslednje vreme, prema tvrdnjama iz Kijeva, naglo pada efikasnost ukrajinskih PVO trupa kada je reč o presretanju ruskih raketa i dronova dok paralelno enormno skače kada je reč o obaranju aviona.

Ruski generalštab: Operateri PVO i MLRS zapadne proizvodnje u Ukrajini su pripadnici NATO prerušeni u plaćenike

NATO trupe, pod maskom plaćenika, učestvuju u ratnim dejstvima na teritoriji Ukrajine. Ovo je izjavio načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije general-pukovnik Sergej Rudskoj u intervjuu njihovom glasilu „Krasnaja zvezda“.

NATO trupe prerušene u plaćenike učestvuju u neprijateljstvima. Oni kontrolišu PVO sisteme operativno-taktičkih raketa i višecevnih raketnih sistema i deo su jurišnih odreda, naglasio je Rudskoj.

General je dodao da oficiri NATO-a „direktno“ pripremaju vojne operacije Oružanih snaga Ukrajine. Ukrajinska vojska ne bi mogla da se odupre Rusiji da nije bilo značajne finansijske i vojne podrške kolektivnog Zapada.

patriot
patriot

Sjedinjene Države i njihovi saveznici napumpavaju oružje i obučavaju Oružane snage Ukrajine, pružaju komunikacione usluge i obaveštajne informacije i šalju savetnike i militante iz celog sveta u Ukrajinu, dodao je Rudskoj.

Prema njegovom mišljenju, u ovom trenutku Vašington koristi građane Ukrajine kao „topovsko meso” da bi SAD mogle da ostvare svoje „geopolitičke ambicije za globalnom dominacijom”.

Dakle, sadašnje pretnje sa kojima se suočava Rusija nisu ništa manje ozbiljne nego 1941–1945. godine, smatra ovaj general.

5 KOMENTARA

  1. Verujem da su oborili neki avion, ali ne ukrainsi vojnici, kao što od početka sukoba mlrsom komanduju amerikanci sa kordinatama preko americkih satelita isto tako i sam patriot koriste iskljucivo americki vojnici, možda ne regularni već plaćenici ili penzionisani.
    Al mi nije jasno, ako Huti obaraju raptore, koj vrag im Rusi dozvoljavaju da lete i da ih zavitlavaju, čega se plaše kad izigravaju neke baje tamo.
    Završite to više pobedom ili porazom, izginu toliki svet zarad tuđeg dzepa.

  2. Rusi su priznali gubitak Su35 pre 2 dana (mada deo potencira da je u pitanju Su27 istog borta kojih Rusija dosta koristi). Za Su34 javljaju da su svi na brojnom stanju (nije da im je tesko da vide brojno stanje i bortove na avionima jer isti stoje napolju)

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version