Naslovna Novosti Vazdušno-kosmičke snage Rusije dobile novu seriju lovaca Su-35S, najopasnijih u ukrajinskom sukobu

Vazdušno-kosmičke snage Rusije dobile novu seriju lovaca Su-35S, najopasnijih u ukrajinskom sukobu

20
vks su 35s
vks su 35s
google news

Vazdušno-kosmičke snage Rusije (VKS) dobile su novu seriju lovačkih aviona Su-35S, saopštila je 11. aprila pres-služba Rosteha.

Ruska državna korporacija je u saopštenju saopštila da je Ujedinjena avio-kompanija (UAC) isporučila VKS borbene avione generacije 4++ nakon niza fabričkih ispitivanja.

UAC, deo Rosteca, proizvodi avione Su-35S u fabrici aviona Komsomolsk na Amuru i drugim objektima.

Su-35S je projektovala kompanija „Suhoj” za gađanje svih vrsta vazdušnih ciljeva u velikim i bliskim vazdušnim borbama, kao i za napad na kopnene i morske ciljeve, uključujući one pokrivene protivvazdušnom odbranom i koji se nalaze daleko iza linije fronta.

Su-35S se smatra supermanevarskim višenamenskim lovacem generacije 4++, a trenutno je glavni borbeni avion u zoni specijalnih operacija kako u Ukrajini tako i u Siriji zajedno sa Su-30SM.

novo streljačko oružje ruskih pilota pp 2000; automat će prvi zadužiti piloti su 30sm i su 35
su 30sm i su 35

Rusi tvrde da je Su-35 najbolji i najuspešniji ruski lovac trenutno u upotrebi u ukrajinskom sukobu. U pitanju je isplativa i efikasna alternativa savremenim američkim lovcima.

Jedna od glavnih karakteristika Su-35S je multi-mode, hibridni pasivni elektronski skenirani radarski sistem Irbis-E, koji može da otkrije i prati do 30 ciljeva u vazduhu istovremeno na dometu do 350 kilometara, a napadne njih osam.

Lovac može da nosi različita napredna oružja, uključujući raketu vazduh-vazduh R-37, krstareću raketu H-59 za kopneni napad, najnoviju verziju H-69, anit-radar raketu H-58 i krstareću protiv brodova H-35.

Naoružan je i protivavionskim topom kalibra 30 milimetara i ima 12 tačaka za pričvršćivanje bombi i projektila. Borbeno opterećenje aviona je osam tona. Avion može da dostigne brzinu od 2.500 kilometara na sat sa autonomijom od 3.400 kilometara.

Od svega gore pomenutog, možda najveću pažnju u naoružanju Su-35 zaslužuje hipersonična raketa vazduh-vazduh (RVV-BD) R-37M. R-37M razvija neverovatno veliku brzinu od 6 maha ili oko 7 350 km/h, što je dovoljno da lako sustigne svaki tip letelice. Dizajnirala ga je ruska kompanija Vimpel, a predstavljena je 2016. godine.

Korišćenjem municije kao što je raketa R-37M, avioni poput, Su-57, MiG-31BM i Su-35S mogu da pogode avione Vazduhoplovnih snaga Ukrajine bez ulaska u zonu otkrivanja ili dejstva ukrajinske PVO.

r 37m
r 37m

Pre samo dva meseca, jedan od najiskusnijih pilota-asova Ukrajine oboren je u svom Su-25 upravo raketom R-37M lansiranom sa Su-35. Pored R-37M (dometa do 400 km), lovac je opremljen i vođenim raketama vazduh-vazduh srednjeg dometa R-77-1 (110 km) i antiradar vođenom raketom srednjeg dometa H-31P.

Avion karakteriše veoma kvalitetna avionika koja za osnovu koristi kompleksni kompjuterski informaciono-komandni sistem, novi radar, motore AL-41F1S sa plazmenim sistemom sagorevanja uvećane snage i upravljivim vektorima potiska. 

Ovi motori po svojim karakteristikama mogu da se primene i na lovcima pete generacije, jer obezbeđuju nadzvučnu brzinu bez dopunskog sagorevanja. Maksimalna brzina aviona je 2,500 km/h, dok operativni dolet dostiže 3,400 km.

Lovci Su-35 vazdušno-kosmičkih snaga Rusije vrše vazdušne patrole, podržavaju kretanje jurišnih aviona, vojnih helikoptera i izvode vazdušne udare na infrastrukturu i opremu koju koriste Oružane snage Ukrajine. Ne zna se tačno koliko je Su-35 stradalo u ukrajinskom sukobu, međutim ukrajinski izvori tvrde čak nekoliko oborenih.

su 30sm, su 35s i su 34
Su-30SM, Su-35S i Su-34

U VKS se trenutno nalazi preko 100 Su-35S. Očekuje se da će proizvodnja ovih aviona trajati najmanje do 2028. godine.

20 KOMENTARA

    • Grešite. Mnogo grešite raspali NATO botovi… Vojska Srbije nije tastatura po kojoj kuckate. A ti vaši NATO teroristi vas dokazano ne mogu zaštititi.

      22
      • 🐂лино, поново овде мучеш!? Није ово простор за твоје 🐂ловске изливе мукања – та то научи. Умишљаш да је испред тебе црвена марама, па се попут тора у кориди 🐂ловски понашаш. Ујсту би🐂ле у твој обор где ти је и место!

        • Pa hajde napadnite nas. Čik ako smete. Nacistička Nemačka i fašistička Engleska vas godinama lože da nas napadnete.
          Hajde govno jedno, čik napadnite nas.
          Uradićemo vam sve ono za šta ste nas optuživali.
          Genocid nije dovoljno jaka reč za ono šta ćemo vam uraditi.
          Znaš šta, obrisaćemo vas sa lica Zemlje.
          Kao da nikada niste ni postojali.

          4
          1
          • Svi ste nam se smučili i sve ćemo vas pobiti. Decu, žene, starce, sve kao što ste vi nama pobili.
            Sada sledi osveta.

            3
            2
  1. Su 35 gospodar neba od crnog mora do baltika bolji je u 16 poredjenjaod 20 od Rafala.Rafal ima samo bolji radar i elektroniku o naorozanju da ne govorimo r 37 i h69 su za dve klase bolje bombe rakete od najboljih rafalovih koje imaju domet od 150km a Su 35 ima rakete dometa 300km uskoro dobija i r37plus dometa 400km pametnom dosta.Nikad nisu Ukrajinci prikazali ni jedan oboreni Su35 samo Su34 bombardere koji lete nize i mnogo su sporiji od Su35.Za 50 miliona evra je jeftiniji od rafala dobili bi ga u roku od 2 godine ako moramo da cekamo rafale 8 do 12godina mogli smo da narucimo Su57 kao sto je Indija i Saudijska Arabija uradile.

    91
    4
    • Dzaba je to nekome pricati… I plus sati naleta i sta bi dobili od raketa… Ali nada zadnja umire to jest da ce SA ZADOVOLJSTVOM PROPASTI PREGOVPRI…

      18
      2
  2. Dostava SU35 ,prakticno nemoguca Srbiji zbog Nato okruzenja,i ako bi dosla slucajno 2,3 jos jace bi zatvorili granice,i pritisak bi bio veci.Mozda je pre sukoba Ukrajini trebalo nabaviti 20 do 30 J10C,Verovatno bi stigli pre rata u Ukrajini.Nabavka Rafala iznudjen potez,kako mala proizvodnja ko zna dal,ce bude nesto od toga.

    10
    1
    • Lagano bi preleteli preko Bugarske ili iz Belorusije preko Madjarske ne postoji ni jedan zapadni avion koji bi usao u sukob sa Su 35 koji nosi rakete dometa 300 ili 400km kad se pojavi iznad crnog mora ili baltika idmah se razbeze najveci domet ima Gripe. 200km i nije mi jasno zasto nismo kupili jeftinije Gripene neko Rafale.Su 35 nosi projektile h69 koji imaju brzinu 4maha ni jeda protiv vazdusni sistem zbog tih projektila nebi smeo da ih gadja.

      25
      4
      • Eh kada bi se tako preletale teritorije država?O čemu ti pričaš rođače kakva h69 kakva r37 oborio bi ga f35 iz Rumunije a da pilot s35 ne bi znao šta ga ja uopšte snašlo u vašim bajkama rusi su nadmoćni u stvarnosti jedino što je zaista pretnja je ta r37 raketa i to protiv Ukrajine a da se upuste u borbu protiv recimo pravih lovaca tipa f15 zadnje generacije ili f22 brzo bi rusi ostali bez flote.

        4
        112
  3. Lovci SU-35S,veliki radarski odraz,za danasnje vreme ,radar velikog dometa,i rakete velikog dometa za velike ciljeve,u Ukrajini rusili zastarele Su 27,mig 29.Su 24, vecinom iz Ruskog vazdusnog prostora,iznad Ukrajine oboreno nekoliko Su35 zastarelim Sovjetskim Pvo sistemima.Rusima nedostaje laki stelt lovac 5 ili bar 4,5 generacije ,neki Naslednik Mig 29.

    9
    7
  4. Tragajući za istinom o srebreničkom zločinu, autori ovog rada pošli su od definicije genocida. Naveli su sastavne elemente pojma genocid, a posebno naglasili nameru da se zločin počini. Niti jedan od tri sastavna elementa genocida nisu našli u srebreničkom zločinu, niti genocidnu nameru. Nadalje, na temelju relevantnih dostupnih istorijskih izvora i literature, pokušali su da utvrde približan broj žrtava u Srebrenici. U obradi teme uglavnom su se oslanjali na inostrane izvore, kako bi izbegli pristranost. Posebno su posvetili pažnju igri oko broja žrtava. Na osnovu inostranih izvora došli su do zaključka da je cifra od 8.000 preuveličana i politički iskonstruisana. Tvorci projekta Srebrenica bili su Klinton, Alija Izetbegović i Franjo Tuđman. Cilj je bio preuveličati broj muslimanskih žrtava u Srebrenici. SAD želele su izazvati bombardovanje Republike Srpske, zato je Klinton tražio od Izetbegovića da se pobije 5000 muslimana da bi bombardovao Srbe. Uglavnom, autori konstatuju da se u Srebrenici desio zločin nad muslimanima, nakon što su muslimanske snage pobile preko 3.000 Srba u okolini Srebrenice. Konstatuju da su srpske snage prošle kroz 42 muslimanska sela i da nisu ubile niti jednom civila, ženu, dete niti bolesnika. Meeđu ubijenim muslimanima nema žena, a on a one su ključ za genocid. Stvarni broj ubijenih muslimana je između 800 i 1.200 u Srebrenici i okolini. Masakr u Srebrenici 1995. godine i broj od 7000 ubijenih muslimana bio je trijumf propagande SAD i Alije Izetbegovica.

    117
    4
    • Zašto svi zaboravljaju reci da su muslimani iz Srebrenice na čelu sa Naserom oko Srebrenice od 1992-1995 ubili 3200 Srba (od djeteta do starca), Srebrenica koja se desila 1995 je bila samo odgovor na sve vec počinjeno od strane muslimana…

      40
      • Господин Гидеон Грајф, израелски водећи истраживач холокауста био је на челу од 2018. г. међународне респективне комисије експерата који су истраживали шта је истина у дешавањима у, и око Сребренице за време рата у БиХ, од 6. априла до Дејтонског мировног споразума крајем 1995.г.. Они су закључили да тамо није било геноцида над муслиманима! Убијено је војно способних муслимана око 1200 а који су учествовали у уништавању Срба у паравојним јединицама злочинца Насера Орића! Дакле, елемената геноцида је било од паравојних формација Насера Орића који је противно демилитаризованом статусу Сребренице тамо имао до зуба наоружану дивизију са којом је терорисао и убијао незаштићени српски народ све са децом, старцима! За цело време рата! У Сребреници, око Братунца, Скеланима, Кравици.
        Војни циљ овог злочина је било систематско физичко уништење одвајкада настањеног тамошњег српског народа! А то је дефиниција геноцида! Пописано је именом и презименом око 3200 српских цивилних жртава. Несретни бошњачки политичари, мада има и објективних, су обични инструмент светских злотвора, олигарха који на принципу “завади, па владај” изазивају кроз историју сталне међунационалне сукобе, ратове, све у њиховом умоболном настојању овладавања светом.
        Доћиће скоро време да ће Свет морати пресудити овим злотворима, којима се давно морало судити – још на Нирнбершком процесу 1946.г. заједно са нацистичким злочинцима. Јер они су били ти који су као Волстритски банкстери финасирали успон Хитлера на власт и покретање рата против човечанства! Страшна је грешка бошњачких кратковидих, код очију слепих политичара не видети праве намере светске мафије, дубоке државе!? Упамет се да се суди дубокој држави а не да она профитира на нашој несрећи!

        24
        1
  5. За оне француске играчке имамо скоро два Су-35С а француски агент,издајник Александар Вучић, хоће да нам ували срања из Француске…али он мира да плати довођење на власт својим газдама,а кад дође време,код нас ће да одговара за велеиздају Србије….

    15
    10
    • nije u pitanju izdaja Vucica nego snimci sa skaj telefona sto ga zapad ima u saci, ako isplivaju snimci nece ga spasti niko od naroda e to je problme sto mora da igra kako zapad kaze, mislis da su malcanski berberin i ovo muceno dete Danka iz Bora slucajni ne bih rekao lepo odvalacenje paznje…samo u svakom narodu vecinu cine glupi pa tako i u Srbiji….zasto se ne objave detalji ohriskog sporazuma a jedan pasus znaci ovo da se Srbija ne sme da sprecava prijem Kosova u medjunarodne institucije…Kosovo mozda Vucic nece priznati ali prema Ohriskom sporazumu sve je dao postanu punopravan clan svih organizacija sto znaci da su drzava…nekako to mora da se pokrije, ovi Rafali nikada nece stici u Srbiju…ovde su bili pregovori o skladistenju nuklearnog otpada iz nuklernih elektrana francuske…kakvi rafali nase naoruzanje je pogotovu RVO i PVO orjetisano na sovjestke modele i mnogo je kompatibilnije sa kinskim nego sa nato standardima, kupovinom kineskih pvo sistema logicnije i svaki general iz nase vojske ce ti potvrditi da uz taj pvo sisitem najbolje uzeti kineske lovce ili sovjetske a ne NATO standard…ali kazem ti SKAJ telefoni su cudo…

      4
      2
  6. А ми “купујемо” рафале од “пријатељске” француске, која, онако узгред, подржава причу о геноциду у Сребреници?! Шта ће нам непријатељи. Ми смо сами себи довољни.

    63
    3

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version