NaslovnaNovostiBritanske službe: Putin izgubio 450.000 vojnika, 3.000 tenkova i vozila i skoro...

Britanske službe: Putin izgubio 450.000 vojnika, 3.000 tenkova i vozila i skoro 500 letelica u Ukrajini

U poslednja dva meseca, na frontu rata, 1.300 ruskih vojnika dnevno gubi život, dok od početka rata u februaru 2022. Rusija je izgubila 450.000 vojnika i 3.000 tenkova, piše britanski tabloid San.

Udarac za Vladimira Putina, navodi se u bombastičnom izveštaju britanskih medija, je ponižavajući jer je Moskva gubila u proseku 560 vojnika dnevno otkako je “moćnik Kremlja dao zeleno svetlo za početak rata u domovini ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog pre dve godine”.

Ukupno 100.000 Rusa je izgubilo živote, više od onih koje su prošlog februara izračunale britanske tajne službe, komentariše list San.

U poslednja dva meseca, na frontu, navodno, dnevno gubi živote 1.300 ruskih vojnika.

Napominje se da ljudski gubici Rusije ne uključuju pripadnike Vagner plaćeničke grupe (koju britanski tabloid naziva Putinovom privatnom armijom).

Prošlog decembra, vlada u Londonu je objavila da je 20.000 vojnika Vagner grupe ubijeno, a još 40.000 ranjeno tokom neprijateljstava. Dakle ako je verovatni britanskoj propagandi, stradalo ili ranjeno je više nego što ih je i bilo.

Najnoviji podaci takođe ne obuhvataju desetine hiljada vojnika koji su prebegli iz “Putinovih oružanih snaga”.

Sa svoje strane, britanski ministar odbrane Leo Doerti procenjuje da je Moskva izgubila skoro 3.000 tenkova od početka rata u Ukrajini. U 2023. godini, prema njemu, ovaj broj nije premašio dve hiljade.

Bivši brigadir Ben Bari, koji je služio u britanskoj vojsci, rekao je za San da je “Putinovim snagama u raspadanju ostalo možda još dve do tri godine resursa”.

U nastavku San se poziva na ukrajinski predsednika Zelenskog i navode kako je u februaru izjavio da je poginulo 31.000 njegovih vojnika, ali dodaju da su zapadni zvaničnici nagovestili da je stvarni broj mnogo veći.

Stiče se generalni utisak da što je situacija na frontu gora po britanske službe i Kijev, njihova propaganda zvuči neuverljivije i dramatičnije.

IzvorThe Sun

19 KOMENTARA

  1. Po obicaju britanci sve znaju. I naravno sluze gebelsovskom taktikom laganja i ubedjivanja naroda. Oni ovakvim ponasanjem kriju mnogo gore stvari od sopstvenog naroda. Naravno i novcane mahinacije kone se mere milijardama funti sterlinga. Svima treba da bude jasna jedna stvar a to je da svko carsrvo na kraju nestane. Istorija pokazuje. Hvala na paznji

  2. “Ako je verovati engleskoj propagandi”
    Haha, stari trikovi i podlosti Engleza su poznati svakom iole razumnom i obrazovanom čoveku. Oni su zaboravili šta je istina. Šta su sve o nama pisali.

  3. Ha, ha ha. Britancima ne valja ne samo što preteruju nego preterano preteruju. Da to ni Britanci ne čitaju. Ali svi i Amerikanci i ceo zapad znaju koliko su gubici Ukrajinaca a koliki Rusa. CIA procenjuje da su Ukrajinci do sada izgubili preko 586.000 vojnika i oko 920.000 ranjenih. Rusi da si izgubili preko 36.800 vojnika i preko 23.000 ranjenih. Šta je najinteresantnije. CIA kaže da od ovih gubitaka kod Rusa više od polovine je bilo u prve 4 nedelje rata, a druga polovina za cele 2 god. To je razmera 18:1. General Konoli Kaze da takva nesrazmera ni u jednom ratu u istoriji nije bila, da vojska koja se brani (Ukrajinci) imaju 18 puta veće gubitke od vojske koja napada. Verovatno zato Rusi i idu puževima korakom ne želeći da nepotrebno imaju gubitke. Izvor podataka ,,Internationala difens reviji,,

    16
    1
  4. Nikada nece da se sazna istina,obe strane kriju gubitke.Staljin posle drug.svet.rata nije hteo da objavi gubitke ,pretpostavljalo se da su ogromni.Objavljeni posle raspada Sovj.Saveza.Za ogromne Sovj.gubitke najvise kriv Staljin.

    2
    11
  5. Bolesna germansko anglo ssksonsks propaganda nakon staljingradske bitke su tvrdili da su je izgubili ali da su ubili 20 miliona Rusa!Do sada je poginulo 35000 što Rusa što plaćenika iz srednje Azije i 17000 ljudi iz donbsa i 400000 Ukrajinaca što su mi potvrdile indirektno kolege iz ukrajinske centralne vojne medicinske akademije!

  6. Ko zna šta je istina ? Niko od nas komentatora Nije bio tamo. . . A verovati Medijima . . . hm , nisam siguran u to . . .
    Osim geografske trenutne situacije, ništa ne znamo . . . A ni to nije sigurno da znamo .

  7. Ovo je tačno razlog zašto je Sun blokiran na mom jutubu, a vi ste morali znati bolje i ne objavljivati njihove želje i gluposti.

    21
      • Englezi i istina!? Ti purgeru mora da se šališ. Doduše, vi purgeri ste verovali u ulazak nacista u Moskvu i kad je Crvena armija oslobađala Berlin 1945. godine, a ustaše bivale kažnjavane na Blajburgu zasluženom kaznom.

        20
      • Brate bolelo je sve do trenutka kad je Car Putin Vaskrso po 174 put po Britanskim izvorima😂😂😂😂 bolelo je do trenutka kad su Rusi izvadili poslednji cip iz ves masine i sravnili sve elektrane u Ukraini, bolelo je kad je krenula velika Ukrainska ofanziva koja je za rezultat imala da oslobodjene teritorije bile jednake velicini novih vojnih Ukrainskih grobalja, bolelo je brate.

        48

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave