NaslovnaNovostiRusi desetinama Iskander-M napadaju infrastrukturu u Ukrajini - Kislovka pala - Povratak...

Rusi desetinama Iskander-M napadaju infrastrukturu u Ukrajini – Kislovka pala – Povratak generala Armagedon

Informacije ukazuju da je Kislovka pala u ruke Rusa, paralelno desetine ruskih Iskander-M započele operaciju „rušenja” infrastrukture Ukrajine, dok glasine o povratku Surovikina u aktivnu službu izazivaju loše konotacije u Kijevu.

Ruske snage koriste najmanje 48 bacača raketnog sistema Iskander-M duž granice sa Ukrajinom da pogode železničke pruge, skladišta, elektrane i bilo koju preostalu ukrajinsku infrastrukturu.

Ove akcije u kombinaciji sa prisustvom 70.000 Rusa prema Harkovu i Kupjansku i drugim tačkama, pokazuju brzo napredovanje i napad na Ukrajince, pre nego što je Zapad mogao da reaguje.

Ko stoji iza ruskog plana da demoliraju ukrajinsku infrastrukturu?

Lovački avioni, raketne snage i artiljerija pogodili su voz koji je prevozio zapadno oružje, vojnu opremu i ljudstvo u rejonu naselja Udačnoje, kao i opremu 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Ukrajinski guverner Harkovske oblasti Oleg Sinegubov potvrdio je da su u regionu Balaklegja uništene železničke pruge na kraku koji vodi od Harkova ka Donbasu.

Naime, od ovog napada je delimično uništen voz sa (oficirima ukrajinskih oružanih snaga) Nema sumnje da je sva ukrajinska železnička infrastruktura u naseljima regiona pretrpela veoma ozbiljnu štetu.

Drugim rečima, upotreba lokalnog hardvera u korist Oružanih snaga Ukrajine obustavljena je barem dok su radovi na popravci u toku.

Prema ukrajinskim snagama, ova područja su pogođena raketama Iskander-M

Prva raketa je pogodila zgradu stanice i uništila železničku prugu, a druga je uništila magacine.

Istog dana u Krivom Rogu začule su se eksplozije u železničkom depou stanice. Prema podacima, područje je takođe pogođeno ruskim projektilima Iskander-M, stvarajući gomile ruševina.

Lokalne novine su protestovale i zbog uništavanja železničke pruge, što je dovelo do ometanja dolaska novih vozova, putničkih i teretnih vozova.

Pre nekoliko dana rakete Iskander uništile su hale za montažu električnih mašina remontnog pogona u Zaporožju, čiji su objekti korišćeni za popravku teških oklopnih vozila.

Ukrajinski vojni analitičari procenjuju da napadi na hardver imaju iste ciljeve kao i raketni napadi na energetsku infrastrukturu.

borbeno lansiranje rakete iz sistema iskander na ukrajinske ciljeve
borbeno lansiranje rakete iz sistema iskander na ukrajinske ciljeve

„Rezultat svih ovih ruskih napada nije samo to što je dostava vojnog tereta sve skuplja i komplikovanija, već se istovremeno pogoršava ionako nizak kvalitet života velikih zajednica, što već dovodi do odliva stanovništva van zemlje. Sve to donosi ogromne troškove saveznicima i izaziva antiukrajinska osećanja u zemljama EU.”

“Glavni zadatak koji Iskander rešava prilikom udara u železničku infrastrukturu jeste stvaranje kritičnih prepreka za isporuku vojnog tereta NATO-a na front “, rekao je ruski ekspert Aleksandar Sitnikov.

Rat u Ukrajini je prvi put od 2022. godine, na najkritičnijoj tački, a Rusi sada sprovode taktiku da onesposobe infrastrukturu zemlje, kojoj će biti potrebno mnogo godina da se oporavi.

Moskva po svaku cenu pokušava da spreči stvaranja NATO baze u Ukrajini, šta god da se desi u budućnosti.

Povratak Surovikina?

Publikacija „Cargrad“ sa pozivanjem na Telegram kanal „VČK-OGPU“ objavila je informaciju da se sada priprema veliki povratak Sergeja Surovikina, kojeg mnogi nazivaju „General Armagedon“. Navodi se da će vojskovođa ovog leta “uspostaviti mir u Donbasu”.

Trenutno se, prema nekim izvorima, nalazi u Alžiru, gde deluje u interesu Rusije.

Stručnjaci primećuju nesumnjive zasluge generala, posebno linije odbrane (Surovikin linija), koju ukrajinske trupe nikada nisu uspele da probiju tokom cele svoje ofanzive. Takođe je upamćen po svojim masovnim napadima na energetske objekte.

surovikin i putin
surovikin i putin

Zahvaljujući tome poremećeno je prebacivanje ukrajinskih trupa, snabdevanje NATO oružjem i proizvodnja bespilotnih letelica Oružanih snaga Ukrajine. Zbog svega toga, kao i zbog svojih ranijih delovanja, Surovikin je u zapadnim medijima dobio nadimak „General Armagedon“.

Vredi napomenuti da je nedavno zadat snažan udarac, tokom kojeg su ruske trupe likvidirale dve termoelektrane i uništile dva podzemna skladišta gasa. Sve ovo podseća na taktiku generala Surovikina.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave