NaslovnaNovostiBredli u centru Moskve! Kremlj premestio ratni plen NATO u srce Rusije;...

Bredli u centru Moskve! Kremlj premestio ratni plen NATO u srce Rusije; Prvog maja otvaranje ‘izložbe’ [VIDEO]

Moskva čini se da ekspresno podiže moral građanstva ubrzo nakon što je odobren paket pomoći SAD od 61 milijarde dolara.

Ubrzo nakon što su Predstavnički dom američkog Kongresa, a potom i Senat odobrili dugo očekivani paket vojne pomoći za ukrajinske oružane snage, ruska vojska prebacila je tenkove NATO-a u srce zemlje da pokaže ruskom narodu opipljiv dokaz superiornosti na ukrajinskom ratištu.

Oklopne snage NATO-a u Ukrajini

Tačnije, pre nekoliko sati na internetu su objavljeni video snimci na kojima se vide dizalice kako postavljaju oklopna vozila zapadne proizvodnje na trgu u centralnom delu ruske prestonice Moskve. Jedno od ovih vozila je M2 Bredli, izgleda da je u fantastičnom stanju.

Ranije je kanal Zvezda Ministarstva odbrane Rusije objavio video na kojem se vidi prebacivanje više zapadnih oklopnih vozila u Moskvu, neposredno pre nego što su vozila postavljena na novu lokaciju.

Tokom rata, mnoga oklopna vozila i drugo oružje zapadne proizvodnje koje je NATO poslao ukrajinskoj vojsci za upotrebu na bojnom polju palo je u ruke ruske vojske.

Naročito u poslednjih godinu dana – nakon totalnog debakla kontraofnazive, ukrajinska vojska je sada oslabila zbog, kako tvrde, nedostatka municije.

Rusi su nagomilali još više NATO oklopnih vozila, od kojih su mnoga u odličnom stanju i prebacuju se u ruske laboratorije na studije.

Samo poejdini su naravno smešteni u gradove da projektuju moć ruske vojske u Ukrajini i da podignu moral ruskog naroda u njihovoj borbi protiv Zapada.

Otvaranje izložbe NATO opreme zakazano za 1. maj

Prvog maja ove godine na Poklonoj brdu u Moskvi počinje jedinstvena izložba zarobljenog naoružanja i vojne opreme koju su ruske trupe zaplenile tokom specijalne vojne operacije, saopštava Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Događaj će se održati u Parku pobede i trajaće ceo mesec.

Planirano je da na izložbi bude predstavljeno više od 30 komada vojne opreme iz različitih zemalja sveta, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Nemačku, Francusku, Tursku i druge.

Među eksponatima posebno mesto zauzimaće čuveni tenk Leopard, borbeno vozilo pešadije Marder iz Nemačke, američko borbeno vozilo pešadije Bredli, švedsko borbeno vozilo pešadije CV90 i francusko borbeno oklopno vozilo AMX-10RC.

Pored velike opreme, posetioci izložbe moći će da vide i primerke malokalibarskog naoružanja koje koriste vojske stranih država, kao i vojna dokumenta, karte i ideološku literaturu.

Izložba će biti podeljena u nekoliko tematskih zona i opremljena informativnim štandovima koji će govoriti o zemljama koje su proizvele opremu, njenim taktičko-tehničkim karakteristikama, kao i o mestu i okolnostima zaplene ovih trofeja od strane ruske vojske.

Novi Bredliji stižu

Istovremeno, pre oko 24 časa, na društvenoj mreži X objavljen je video za koji se navodi da je snimljen u gradu Žešovu na jugoistoku Poljske. Na snimku se vidi nepoznati broj oklopnih transportera M2 Bredli američke proizvodnje na kamionima, za koji izvori pretpostavljaju da čekaju da budu prebačeni u ukrajinske oružane snage.

Zbog ekstremno ostrašćenog stava Poljske u ovom sukobu ali i svog geografskog položaja u jugoistočnom uglu zemlje, poljski grad Žešov je postao distributivni centar za vojnu opremu NATO za ukrajinsku vojsku.

U pitanju je poslednja stanica za kamione pre prelaska ukrajinske granice natovarene oklopnim i drugim sistemima naoružanja namenjenih Kijevu.

Regija Žešov se graniči sa zapadno-ukrajinskom regijom Lavov, međutim ne znamo da li je neka ukrajinska baza u Lavovu krajnje odredište ove grupe Bredlija.

5 KOMENTARA

    • Sarkazam? Da je napravljeno na pravi način ne bi se nalazilo na takozvanoj izložbi u Moskvi 🤭
      Iz očaja pucate po šavovima, pa čak i NATO neuspehe pokušavate prikazati kao nešto pozitivno.

      69
    • Stiže da obruka još jedanput takozvane NATO snage 🤣🤣 Da su snage nisu, mada. Rusija vs 32 NATO nacije i održava lekciju svima. Ma Rusija do Londona!

      82

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave