NaslovnaNovostiSvaki dan padne po jedno mesto: Ruska zastava se vijori u Očeretinu,...

Svaki dan padne po jedno mesto: Ruska zastava se vijori u Očeretinu, severno od Avdijevke

Juče 22. aprila podignuta je zastava Ruske Federacije u centru sela Očeretino u oblasti Avdijevke.

Prema ukrajinskim vojnim posmatračima, oštar proboj odbrane Oružanih snaga Ukrajine postao je moguć nakon što su se ukrajinski vojnici povukli sa svojih položaja uprkos naređenjima svojih komandanata.

    Ujutro 22. aprila i ruski i ukrajinski vojni izvori potvrdili su ruski prodor u južni deo sela.

    Ruski vojnici su u popodnevnim časovima podigli zastavu nad zgradom lokalne administracije.

    Tako je snimak potvrdio da je ruska vojska prešla železničku stanicu i preuzela kontrolu nad centralnim delom sela. Štaviše, snimak potvrđuje da se pucnjava čuje daleko od centra, verovatno na periferiji naselja.

    U ovom trenutku ruska vojska nastavlja operaciju čišćenja severnog dela naselja, gde se kriju neke rasute ukrajinske grupe. Takođe, pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine ostaje teritorija fabrike cigla Altcom, koja se nalazi na zapadnoj periferiji naselja.

    Ukrajinska vojska se užurbano povlači sa vojnih položaja u Očeretinu. Ukrajinski vojni komandanti su se žalili da su ukrajinski vojnici odbili da pruže otpor i da su navodno otišli sa svojih položaja ubrzo nakon što su se Rusi približili selu.

    Pre napada na stambena naselja, ruska artiljerija i vazdušne bombe su snažno pogodile to područje. To potvrđuju i satelitski snimci područja u naslovu.

    Gubitak Očeretina imaće posledice po Oružane snage Ukrajine, prvenstveno strateške.

    Oružane snage Rusije su već ušle u selo Novobahmutovka iz pravca severa. Rusko napredovanje ugrožava i ukrajinske položaje u Solovjovu. Ukrajinska vojska povlači deo trupa iz Solovjova i Novobahmutovke na zapad duž puta.

    KOMENTARIŠI

    Molimo unesite svoj kometar!
    Ovde unesite svoje ime

    Povezani članci

    Najnovije objave