NaslovnaNovostiBajden: Rat u Ukrajini će se završiti kada se bude izglasala pomoć...

Bajden: Rat u Ukrajini će se završiti kada se bude izglasala pomoć SAD, glasajte odmah!

Rat u Ukrajini bi mogao da se završi kada lider Predstavničkog doma bude glasao o pitanju pomoći Ukrajini. Ovo je izjavio američki predsednik Džo Bajden tokom zajedničke konferencije za novinare sa japanskim premijerom Fumiom Kišidom u Beloj kući.

„Postoji apsolutna podrška Ukrajini među većinom demokrata i republikanaca. Glasanje bi trebalo da se održi odmah “, rekao je Bajden.

Predsednik je takođe zahvalio Japanu na saradnji i kontinuiranoj podršci Ukrajini, kao i na odluci da se Ukrajini dodeli više od 12 milijardi dolara finansijske pomoći:

„Osudili ste Putinovu brutalnu invaziju na Ukrajinu kada se to dogodilo. Uložili ste više od 12 milijardi dolara dajući prioritet nuklearnom neširenju… čvrsto stojimo sa Sjedinjenim Državama dok branimo slobodu plovidbe , uključujući u Južnom kineskom moru, i održavamo mir i stabilnost u Tajvanskom moreuzu.

Sa svoje strane, Fumio Kišida, koji je najavio zajednički samit SAD-Japana i Filipina o agresiji Rusije na Ukrajinu, dodao je:

„Shvatamo da današnja Ukrajina može biti sutrašnja Istočna Azija.”

Kišida je naglasio da Japan veoma ozbiljno shvata pitanje rata koji je započela Rusija. On je naveo da se zalaže za uvođenje oštrijih sankcija Rusiji, kao i za trajnu podršku Ukrajini i saradnju sa saveznicima u tom pogledu.

Vojno-industrijski savet SAD i Japana

Kako je preneo Glas Amerike, američki predsednik Džo Bajden dočekuje japanskog premijera Fumija Kišidu u Vašingtonu.

Dvojica lidera zakazali su večeru u Beloj kući i niz zvaničnih događaja na kojima će se razgovarati o preko 70 diplomatskih tema, uključujući vojnu.

To uključuje integraciju japanskih i američkih oružanih snaga i stvaranje “vojno-industrijskog saveta” za procenu sposobnosti dve zemlje da zajedno proizvode odbrambeno oružje i saradnju u oblasti raketne odbrane između SAD, Australije i Japana.

4 KOMENTARA

  1. A kad će da osude brutalnu invaziju na Pakistan, agresorski napad na Srbiju, okupaciju Sirije, uništenje Libije ……………….

    31
    10

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave