NaslovnaNovostiKandidat za najgoru prvoaprilsku šalu: „Polazak leta za Vladivostok odložen zbog šale...

Kandidat za najgoru prvoaprilsku šalu: „Polazak leta za Vladivostok odložen zbog šale o bombi“

U Irkutsku, Rusiji se dogodio incident koji je bio možda najžalosnija manifestacija smisla za humor na Prvi april.

Jedan od putnika na letu Irkutsk – Čita – Blagoveščensk – Vladivostok kojim je upravljao IrAero odlučio je da se našali, rekavši da je u njegovom prtljagu bila eksplozivna naprava.

Ova “šala” rezultirala je kašnjenjem leta od tri i po sata i izazvala priličnu uznemirenost i putnika i aerodromskog osoblja.

Događaji su se odigrali na aerodromu u Irkutsku, gde je prilikom bezbednosne provere pre ukrcavanja na let putnik, koji je očigledno odlučio da šalom proslavi Prvi april, najavio prisustvo eksplozivne naprave u svom prtljagu.

U trenutku kada je avion bio skoro spreman za poletanje, a prtljag putnika u njemu, takva izjava je zahtevala ponovni pregled svih putnika i njihovih stvari.

Prema rečima predstavnika avio-kompanije, kapetan letelice je odlučio da iskrca sve putnike i istovari prtljag radi detaljne provere. Zbog toga je let kasnio više od tri i po sata.

Ukupno su u avionu bila 93 putnika, čiji su planovi poremećeni zbog nepromišljenog čina jedne osobe. Putnik koji je odneo nesrećnu šalu udaljen je sa leta i predat policiji na dalju istragu.

Incident je podsetnik da se šale o bezbednosti shvataju izuzetno ozbiljno i da mogu dovesti do značajnih kašnjenja, neprijatnosti za druge putnike i ozbiljnih posledica po same “džokere”.

Vazdušni saobraćaj je oblast u kojoj je bezbednost apsolutni prioritet, a svako pominjanje eksplozivnih naprava se bez izuzetka doživljava kao stvarna pretnja koja zahteva hitnu akciju.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave