NaslovnaNovostiZelenski: Potrebne su nam rakete ATACMS za napad na aerodrome na Krimu,...

Zelenski: Potrebne su nam rakete ATACMS za napad na aerodrome na Krimu, a ne na rusku teritoriju

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će rakete dugog dometa ATACMS “pomoći Ukrajini da pogodi vazdušne baze na privremeno okupiranom Krimu odakle Rusija lansira precizno navođene rakete”.

„Kada Rusija ima rakete, a mi nemamo, oni napadaju raketama sve – gas, energiju, škole, fabrike, civilne zgrade. Kada Rusija bude saznala da možemo da uništimo ove avione, prestaće da napada sa Krima. To je kao mornarica. Uklonili smo ih iz naših teritorijalnih voda. Sada ćemo ih ukloniti i sa aerodroma na Krimu“, izjavio je Zelenski a piše američki Vašington post.

Zelenski je podsetio da je u februaru u Minhenu predstavio mapu ruskih ciljeva koje bi rakete ATACMS mogle da pogode.

Predsednik Volodimir Zelenski priznao je da SAD i nisu za to da Ukrajina izvodi napade dronovima na ruske rafinerije nafte, ali kako kaže, “pošto Ukrajina koristi sopstvene bespilotne letelice, niko je ne može sprečiti da napadne ruske rafinerije”.

Vašington post je upitao Zelenskog o odgovoru SAD na ukrajinske napade dronovima na ruske rafinerije nafte.

zelenski volodimir
zelenski volodimir

„Koristili smo naše dronove. Niko nam ne može reći da nam nije dozvoljeno. Ako nema protivvazdušne odbrane koja štiti naš energetski sistem, a Rusi ga napadaju, moje pitanje je: zašto mi ne možemo da im uzvratimo? Njihovo društvo mora da nauči da živi bez benzina, bez dizela, bez struje. Tako je“, insistirao je Zelenski.

U članku se njihovim čitaocima objašnjava da navodno Vašington ne može ograničiti ukrajinsko raspoređivanje sopstvenog naoružanja niti odvratiti slične napade na ruske energetske objekte.

Vašington post je na sve to dodao da “Zelenski veruje da nema drugog izbora osim da kao odgovor pokrene napad na energetski sistem Rusije, nadajući se da će stvoriti faktor odvraćanja”.

Podsetimo, da SAD žele da daju Kijevu nove varijante raketa ATACMS koje dobacuju „još dalje od poluostrva Krim“, pisali smo još u februaru.

Američka vojna pomoć idalje Ukrajini blokirana u Kongresu SAD

Predsednik Ukrajine je još jednom pozvao Kongres SAD da što pre odobri dodatna sredstva za vojnu pomoć Kijevu, uz obrazloženje da od toga zavise kapaciteti Ukrajine u zoni borbenih dejstava.

Zelenski je izjavio da, sve dok Ukrajina nema sigurnost da može da računa na stalnu podršku SAD, „ostati gde smo sada, na istoku“. On je dodao da su Oružane snage Ukrajine sposobne da izvode ograničene ofanzivne operacije, ali „da bismo ih [Ruse] istisnuli, potrebno nam je više naoružanja“ .

američki kongres ilustracija
američki kongres ilustracija

Zelenski je istakao da, zbog unutrašnjih svađa u Kongresu SAD, „izgubili smo pola godine“. „Ne možemo više gubiti vreme. Ukrajina ne može biti političko pitanje među strankama“, dodao je on.

Ukrajinski predsednik smatra da oni koji kritikuju pomoć koja je data Ukrajini ne razumeju šta je u pitanju rat velikih razmera, jer „ako Ukrajina padne, Putin će podeliti svet” na prijatelje i neprijatelje Rusije.

Upitan o politici SAD u vezi sa ratom u Ukrajini, Zelenski je rekao da je, po njegovom mišljenju, „Bajden oprezan“ u vezi sa nuklearnim napadom Rusije. Istovremeno, Zelenski tvrdi da ne veruje da bi Putin pribegao tome.

Američki general Braun: mali rizik od eskalacije u slučaju isporuke raketa ATACMS Ukrajini

Predsednik Komiteta načelnika generalštabova Oružanih snaga SAD, general Čarls Braun, u vezi sa perspektivom snabdevanja Kijevu raketama proširenog dometa ATACMS, najavio je smanjenje rizika od eskalacije u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, „uzdržan odgovor“ Rusije na seriju nedavnih napada UAV u unutrašnjosti zemlje omogućio je Pentagonu da prilagodi svoju analizu rizika od isporuke balističkih projektila Ukrajini.

Smatram da rizik od eskalacije nije tako visok kao što je možda bio na početku procesa, rekao je američki general na sastanku sa vašingtonskom grupom vojnih posmatrača.

general carls braun
general carls braun

S tim u vezi, Braun je pozvao Kongres na brzo usvajanje paketa pomoći Kijevu. On je dodao da će se Ukrajina u doglednoj budućnosti suočiti sa kontinuiranim granatiranjem. Ali on je dodao da su strahovi od velike ruske prolećne ofanzive „preuveličani“.

Ne znam da li će Rusi uspeti da organizuju veliku ofanzivu. Mislim, ako pogledate šta se desilo tokom prošle godine, Rusi su zaista bacili sve svoje snage i sve svoje ljudstvo i oružje i oklop da postignu ono što su postigli, rekao je general, očigledno zamenivši teze.

16 KOMENTARA

  1. Što ti je podsvest – mislim da nema srBskog sajta u Srbiji da na njega ne primoli poneki, tamo neki drski ustašoid tipa Buke i besa, od njegovog jeda! Tipična kriza identiteta.

    Konvertita u njegovoj podsvesti pogoni da priviruje na naš sajt. Da se po rvatski rve sa njegovom nemirnom savesti. Na tamo njihovim opskurnim sajtovima, koje i ne posećujem, mada se i tamo kao u ostalom vasceloj eks jugi piše po naški, po srBski, koji otimuja preimenujući ga u nekakav rvatski, bošnjački, maćedonski, montenegrinski (mada im je svima suština razumljiva, to jest jezička kongruencija – ostala je srBska, kakva i mora biti), prosipaj svoje mudrine!

    Ta mani se baljezgarija na našim još nezagađenim sajtovima – da ih ne zagadite!
    Dosta je bilo za kuku buku, da poručim zelenku da se moli svevišnjem da mu dadne što mu je najpreče: PAMETI. Toliko da ako već ne može izbaviti se, kao invalid u pamet, da spasi preostali narod koji unesreći!

    Kažu i ne lažu: politika je sa prostitucijom (svaka je sličnost namerna) zanat od hiljade puteva – ni sa jednim pravim. Istorija ne poznaje da je lošeg ona učinila boljim, niti da se moralan koji je u nju ušao kao takav iz nje iskobeljao dostojnim i poštenim – naprotiv često je sa tuđom krvlju do kolena.

    Ne trebaju tebi zelena beno rakete nego PAMET – upamet se!

    129
  2. Kaže zeleni i naivni da trebaju Rusi da se navikavaju da nemaju goriva i gasa ? Pa devedesetih kad nisu imali šta da jedu, a i da piju imali su goriva i gasa da se zajebavaju sa njim, da im nije bilo Putina oni bi i dalje bili u tim devedesetim.

  3. Uz izvinjenje sto komentar izlazi iz kont teksta ipak desila se Vrlo vazna situacija.odnosno,Iznad Srbije nenajavljeno je doletio Putin licno..Objavljene su i navodne fotografije Naizgled Mig a 31 koji je Zamaskirani Borb Vazd RJESILAC.odavno se u str krug nagadjalo o projektu,danas Potvrdjeno.Naime superSofisticirani pogonski sklop cine vise pari Spregnutih Zdralova kojima pilotira Licno Goblin od metar i pola.Sve videce povrsine,Zmaj,Krila itd je izveden od ultra lakog Lastofleksa koji ima samo preuzetu masku poznatog Mig a31.predpostavlja se da je jedini obuceni pilot Putin licno,koji je zadnji pribni let prije Rjesavanja Rjesilaca,iskoristio da provjeri Budnost Rv Srbije.

    2
    134
  4. Doktrina promovisana od ranih uradaka Western filmova i onih o ratovima 20 vijeka,PREOKRET.Nije bas korektan Zapadni svijet prema Ukrajini.Cijede ih do Tacke Pucanja.U pravu je Sjajni Predsjednik,gospodin Zelenski,o svemu sto porucuje izmedju redova recenog.Fascinantna je licnost zaista,do Agresije Rusije,poznat u svijetu po sviranju klavira na Vrlo neuobicajen nacin za protivnika je imao Politicku licnost broj 1 vascijela svijeta,tada gospodina Putina.Kako su govorili Nasi Stari Umnici,Teska vremena su Odrednica.U Jednom,Istom danu Desio se Veleobrt Istorijskih razmjera.ODBIJANJEM predaje i Odbijanjem odlaska u Egzil,Gospodin Zelenski se Izrodio u Heroja Slobodoumnog svijeta a protivnik,do tada cijenjeni drzavnik u citava zemaljska sara ,Goblina od metra i pola,otjelotvorenje Zla u botoksiranom obliku.Naime Zahvaljujuci Njemu,Ukrajina ce uz sve Muke i Strahote postati Slobodna i Vrlo Vazna zemlja Slobodnog svijeta.Olicenje Zla,Goblin od metar i pola Ruski Zavedeni,Veliki narod je izlozio Sramoti i usmjerio ga Na dugi niz decenija gdje ne pripada.Prelomnica je vjerovatno blizu,Sve sto mozemo saznat putem medija je obicna Magla.Agresija nije uspjela,pretvorila se u Veliki Rat koji iz dana u dan poprima obrise Ogromnog.Da,Ukrajina ne moze izgubit,Rusija ne moze pobijedit,to je Realnost.p.s.Ogromne kolicine Oruzja stizu u Ukrajinu,mislim da je njihova Maskirovka uspjela.

    1
    583
    • Ti pojma nemaš o situaciji i tvom gospodinu Zelenskom.Kakav je presednik kad ne pregovara nego uništava državu i narod.

      11
    • Украјина ускоро неће постојати, та наказна и вештачка творевина, као и лажна нација и лажни ципи-рипи језик. Живи били па видели. Бука и слични њему би можда требало да посете неко стручно лице да затраже помоћ, ако им има помоћи.

    • O kom goblinu pricas pa Zelenski je nizi od Putina glupane, i ne samo on svi evropski gey lideri su nizi od putina samo je sleepy Joe vislji ali on je van konkurencije mulogorac .

      Jos jednom sto veca frustracija to gluplji komentar, jer si do sad i kako tako komentarisao temu sad je frustracija tolika da samo lajes i pises gluposti UJKO

      17
    • Ne sporim da si načitan i mnogo šta čuo..i da od svega “možda” imaš svoje lično mišljenje..ali da ti kaažem onako slobodno “po naški”…PRSO SI…i gledaš samo u jednom smjeru….i ni majka te ne može vratiti…Ovaj svjet ima i previše takvih nažalost (na vlasti pojedinih trenutno vladajućih zemalja) ..tako da ako mi “onaj” kaže da je super da mi sin ima momka…onda su i ovi tvoji komentari mala maca..al eto čisto onako…oladi…..kapiram da si plaćen al oladi jbt..ako nisi plaćen…onda si druže u teškom haosu sa svojim životom…poz

      • “doublethink” uvazeni,malo sale za Sve koji bi se mogli prepoznati u Orvelovoj 1984..Bas smo tradicionalna drustva..Gospodja Brnabic.Ss postovanjem,ne Jedite se

    • Maskirovka…
      Hahahahaha, ali najbolje je ovo “slobodarskog svijeta”, svijeta koji je kolonizator i izrabljivac zemalja bogatih rudama, svjeta koji nema koju zemlju nije bombardovao po raznim izgovorima, izmisljao razna hemiska oruzija, ubijao neposlusne drzavnike, itd.
      Licimerčine slobodarske!!!

    • Begaće boljševici opet, a botoksirana fukara od metar i žilet, begaće kod mongola šojgua u jakutijii gde ga čeka maska u obliku ruske breze..🤣🤣🤣

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave