NaslovnaNovostiOružane snage Rusije izvele još jedan raketni napad: eksplozije u Odesi, Poltavi...

Oružane snage Rusije izvele još jedan raketni napad: eksplozije u Odesi, Poltavi i u Kremenčugu

Oružane snage Rusije izvele su novi raketni udar na Ukrajinu, a prema preliminarnim podacima napadnuti su Odesa, Kremenčug i Poltava. Ovo izveštavaju ukrajinski resursi.

Prema dostupnim podacima, jedna eksplozija se već dogodila u Odesi, ali još nema podataka šta je tačno pogođeno, dok Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine izveštava o drugoj raketi koja je sa Krima stigla ka Odesi.

Takođe se navodi da su još dve rakete letele ka Kremenčugu i Poltavi. Ukrajinski resursi tvrde da su u napadu bile uključene rakete Iskander OTRK ili protivbrodske rakete Oniks, koje su takođe efikasne u gađanju kopnenih ciljeva.

Prema preliminarnim informacijama ovaj napad je usmeren na aerodrome; napadnut je aerodrom Školni kod Odese; dok je aerodrom Mirgorod napadnut kod Poltave. Iako neki izvori pišu da je pogođeno skladište municije u blizini Odese, čuju se glasni zvuci sekundarne detonacije.

ruski izvori vesti tvrde da ukrajinska protivvazdušna odbrana nije bila u stanju da odgovori na leteće rakete, a po svemu sudeći, ukrajinske oružane snage takođe beleže nestašicu raketama presretača za njihove PVO sisteme.

Veruje se da je Kijev solidno zaštićen, međutim tamo su danas stigle navodno hipersonične rakete Cirkon, koje su prebrzo prešle razdaljinu od Krima do Kijeva. Ruska štampa tvrdi da je današnji udar u Kijevu sravnio sedište SBU sa zemljom.

U međuvremenu, neki ukrajinski TG kanali pišu da su navodno britanski obaveštajci upozorili kancelariju Zelenskog i Generalštab na odluku Moskve da uništi energetski sistem Ukrajine, uključujući proizvodnju gasa. Teško je poverovati, ali ništa se ne može isključiti.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave