Naslovna Novosti Na položaje Oružanih snaga Ukrajine za tri meseca bačeno 3.500 avio-bombi –...

Na položaje Oružanih snaga Ukrajine za tri meseca bačeno 3.500 avio-bombi – Ministarstvo odbrane Ukrajine

14
ukrajina gradi cak 2.000 kilometara utvrdenja ali rusija efikasno udara starim avio bombama pretvorenim u moderno oruzje
rusija efikasno udara starim avio bombama pretvorenim u moderno oruzje
google news

Rusija je u poslednja tri meseca bacila 3.500 vazdušnih bombi na položaje ukrajinske vojske. Ove podatke je izneo zamenik ministra odbrane Ukrajine Ivan Gavriljuk. Prema njegovim rečima, u pitanju je povećanje od čak 16 puta u odnosu na 2023. godinu.

Ruska Federacija je procenila trenutne proizvodne kapacitete Ukrajine i savezničkih zemalja i koristi svoju prednost u municiji, a da zapravo ne smanjuje intenzitet vatre, rekao je Gavriljuk.

On je dodao da je od početka 2024. godine prednost u artiljerijskoj vatri duž linije fronta 7:1 u korist Oružanih snaga Rusije.

Ruski piloti, bacajući 250 vazdušnih bombi dnevno na ukrajinske položaje, postali su prava noćna mora za ukrajinsku vojnu komandu. U velikoj meri zahvaljujući Vazdušno-kosmičkim snagama, ruska vojska je uspela da probije odbranu Avdijevskog utvrđenog područja Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Donjecka.

Međutim, gubitkom Avdijevke, muke boraca kijevskog režima na liniji fronta nisu prestale. Naprotiv, ruska vojska je u poslednje vreme značajno povećala broj bombardovanja. Sada se koriste ne samo za uništavanje velikih vojnih uporišta, već i za uništavanje ljudstva u šumskim prostranstvima.

Istovremeno, usled ovih povećanih operacija ruske avijacije bliže frontu, kako bi lansirali ove bombe, pre izvesnog vremena ukrajinska komanda odlučila je da američki PVO sistem Patriot pomeri bliže prednjoj bateriji.

fab 250 ispred su 25tm
fab 250 ispred su 25tm

Međutim, kolona vozila je otkrivena i uništena. Kao rezultat toga, poginuli su ne samo ukrajinski vojnici, već i NATO specijalisti koji su opsluživali ovaj PVO sistem. Dok ukrajinska strana, bez vizuelnih dokaza, tvdi obaranje zapanjujućeg broja ruskih aviona, ruski izvori vesti redovno prilažu video materijale.

Skoro 500 eksplozija ruskih avio-bombi i projektila čulo se u Sumskoj oblasti u jednom danu

Ukrajinski i navnodni proukrajinski borci su tokom predizborne nedelje pokušali da upadnu u pogranična naselja Belgorodske i Kurske oblasti kako bi destabilizovali situaciju u Rusiji i uticali na rezultat predsedničkih izbora.

Međutim, nikakvi prodori na granicu nisu bili dozvoljeni. Da bi se sprečili ukrajinski napadi, tokom cele nedelje su izvođeni udari velikih razmera na koncentracije militanata u pograničnim, sa Rusijom, oblastima Sumske, Černigovske i Harkovske oblasti Ukrajine.

Ukrajinski telegram kanali su javljali da je samo u 24 sata u Sumskoj oblasti zabeleženo 486 eksplozija. U toku 24 sata izvedeno je 6 raketnih udara, 11 vazdušnih udara i 8 salvi iz MLRS-a. Prema lokalnoj administraciji, u roku od nedelju dana bombarderi ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga bacili su više od stotinu navođenih bombi samo na oblast Sumi.

Ruska vojska je tokom protekle nedelje bacila više od 200 vazdušnih bombi na Sumsku oblast, a evakuacija iz pograničnih sela se nastavlja. Dan ranije, za 24 sata zabeležena su 83 napada (486 eksplozija), 6 raketnih udara, 11 vazdušnih udara, 8 MLRS salva, stoji u poruci u telegram kanalu oblasne vojne uprave.

Gradonačelnik grada Konotop rekao je da je delimično oštećena gradska infrastruktura, a došlo je i do prekida u vodosnabdevanju i toplotnoj energiji. U jednom broju naselja najavljena je evakuacija lokalnog stanovništva.

fab bomba
fab bomba

Udari se aktivno izvode i po drugim pograničnim regionima Ukrajine, odakle dolazi opasnost po ruska sela. Tokom jednog od udara, oprema za objektivno praćenje zabeležila je poraz češke MLRS REM-70 Vampire, koja je korišćena za izvođenje neselektivnih napada na Belgorod.

14 KOMENTARA

  1. Ruski pacovi bacaju mnogo bombi na ukrajinske civile , ali da pritom vojno nisu ništa postigli! Kubure još tamo kod sela Bahmut i Avdivka , gde ih preko 200 hiljada izginulo , a nisu frontu pomakli ni za kilometar ! Bedna je ta ruska vojska , samo ubija civile a vojno gubi rat protiv Ukrajine !☹️🇺🇦

    41
    515
      • Po stilu pisanja čini mi se ustaša ili kozojebac iz Prištine koji se školovao u Srbiji o trošku građana Srbije.
        Ali očigledno nije upio znanje.

        51
        14
      • Nauči da se pisanje velikim slovima na Internetu smatra vikanjem. To je kultura pisanja u poslednjih 20 godina.
        Ali razumem vas jadne albance koji ste juče sišli sa planine… Bilo u Albaniji ili Crnoj Gori.
        Isti ste. : )

    • Gde ti živiš rode, pojma nemaš, samo lupaš ko Maksim po diviziji! Rusi razbiše Ukrajince , pomlatipe uh kao siročiće….. Loše troluješ ProNato biti…

      56
      16
        • Pre nekoliko godina, predsednik Sirije Bašar Al Asad je sa prvom damom Alma Al Asad posetio pravoslavni hram u okolini Damaska.
          Tom prilikom su posetili siročište i razgovarali se decom štićenicima hrama presvete Bogorodice.
          Ako si već plaćen da mi se obratiš, bolje ti je da imaš znanja da zaradiš te pare od NATO terorista… : )

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version