NaslovnaNovosti„Ne možemo u juriš grabuljama i vilama, treba nam je oružje“ -...

„Ne možemo u juriš grabuljama i vilama, treba nam je oružje“ – ukrajinski potporučnik u Kongresu SAD

Ukrajinski vojnik Andrij Čevoziorov želi da podseti Amerikance da se rat u Ukrajini nastavlja i da je ukrajinskim oružanim snagama “potrebna podrška i artiljerijska municija”. Potporučnik Čevoziorov je ovo izjavio u intervjuu datom ukrajinskoj službi i na našim prostorima dobro znanom Glasu Amerike, uveče 7. marta, pre ulaska u Kongres.

Vojnik je dobio zvaničan poziv da prisustvuje govoru o stanju u Uniji u američkom Kongresu. Andriija Čevoziorova pozvao je lider senatske većine Čak Šumer, predpostavljate, demokratski senator.

„Ići ću na ovaj govor. Pustimo vojnike da nam kažu šta hoće. Već smo pokrenuli nekoliko juriša i bilo je trenutaka kada nam je nedostajalo municije, artiljerijske podrške. Treba nam, ne možemo sa grabuljama i vilama, treba nam podrška. Ako postoji način na koji mogu da prenesem svoje misli, ako postoji takva prilika… ako glas jedne male osobe može makar malo da pomogne, onda ću se držati na svaki mogući način. Jer tu ne možete da ostanete, ne možete da ćutite, morate da govorite“, izjavio je Andrij Čevoziorov u svom vapaju priređenom u starom maniru VOA.

„Čuo sam mnogo puta da ljudi u Americi i drugim zemljama zaboravljaju na sve ove ratove. Ali oni se ne završavaju samo tako, to nije kao televizijska serija sa drugom sezonom koja izlazi. Ne, ne, ovaj rat se mora završiti. Oni moraju da vide i samu vojsku, koja je direktno uključena u rat, kako bi u potpunosti razumeli ko koristi ovo oružje“, rekao je potporučnik Čevoziorov.

Vojnik je zahvalio “Americi i celom svetu koji podržava Ukrajinu u ovim veoma teškim vremenima” i “podelio svoja osećanja” pre sastanka sa skoro svim američkim političarima.

Vojnik je dodao i da nakon što je dobio poziv za ovaj događaj “nije nimalo oklevao te je odmah prihvatio”, “jer ne možete propustiti takvu priliku koja se pruža jednom u životu“, reče potporučnik u dirljivom tekstu.

Američki predsednik Džo Bajden počeo je svoje obraćanje maksimalno skoncentrisan. Ovoga puta bio je precizan, nije pobrkao državnike, zemlje ili vremenska razdoblja. Bajden je u svom govoru uporedio rat protiv Hitlera sa ratom protiv Putina.

bajden i zelenski
bajden i zelenski

On je podsetio kako se tadašnji predsednik Frenklin Ruzvelt obratio Kongresu u „trenutku bez presedana u istoriji” da „probudi” Kongres i “upozori američki narod kada u Evropi besni rat protiv Hitlerovih snaga”.

„Sloboda i demokratija su bili na udaru u svetu. Danas sam došao baš u ovu salu da se obratim zemlji. Sada živimo kroz trenutak bez presedana u istoriji zemlje. I moj cilj danas je da probudim ovaj Kongres i upozorim američki narod da je ovo takođe vanredno vreme“, izjavio je Bajden.

15 KOMENTARA

  1. Ursula Oliva kaze da Rusi nemaju Cipova vade iz Ves Masina.A napadzju Ukrajince sa Lopatama.
    Pa neka Olivija posalje Telenskom 20 Miliona Lopata i bice Ok.

  2. Dali znate zašto se borite.Zelenski cce imati udoban život u americi a vas i ukrasne necce biti
    Yzar to niste znali

  3. Онај коме за познавање историје није потребан интернет

    Ne vredi kometara ovo glupiranje.Da je stvarno reč o ratu na sve ili ništa, na život i smrt, on bi se i noktima tukao. Na Kozari su upravo vilama i motikama sačekivali neprijatelja u zasedi – pa ko preživi, preživi. Moj otac je kamenom (”kijurom”) ubio ustašu i oteo pušku. Nije čekao da mu je neko pošalje.

  4. Zelenski preorao njive da sadi krompir a nema sjemena pa kukumače. Narod mu daje sjeme koje nije za sadnju i on ostade bez roda.

  5. Ovaj potporučnik je totalno izopšten iz čovečanstva!! Pa normalno da je za Amerikance svaki rar samo Tv Reality!! I da svoje “PRIJATELJE”, po pravilu puste noz vodu,da govna odu!! Jedino im je rešenje da sami Ukrajinci roknu zločinca Zelenskog,i da prestanu da stradaju zvog Amerike i Londona!!

    41
    1
    • Tako jr Bobi, a oruzja su dobili toliko da se covek s lravom zapita gde im je. Celu zapad salje oruzje, a oni stalno kmece. Bolje bi im bilo da okrenu ledja zapadu, rese se Hitlera (Zelenskog) i pomire se sa svojom bracom.

      13
  6. Idi u frižider uzmi dva jajeta sedi ispred ekrana i razbij jaja o glavu i vikni jasam tarzan.
    I pobedićete rusiju.

    17
    1
  7. Da li ovo još uvek pali u narodnim masama? Borba za demokratiju….ma daaajte vise,izmislite novu priču.

    35

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave