NaslovnaNovostiKrstareća raketa sručila se na luku u Odesi u trenutku dolaska Zelenskog...

Krstareća raketa sručila se na luku u Odesi u trenutku dolaska Zelenskog i grčkog premijera Micotakisa

Uoči očekivane posete ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Odesi, u luci ovog grada odjeknula je eksplozija. Događaj je privukao pažnju javnosti i medija.

Informacija o eksploziji su prenete preko Telegram kanala, koji su ukazivali na vezu između incidenta i dolaska Zelenskog, iako detalji i razlozi incidenta nisu precizirani u poruci.

Video snimak kretanja njegove kolone po gradu potvrdio je da se Zelenski nalazio na teritoriji Odese u trenutku eksplozije.

Značaj događaja naglašava i dolazak grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa u Odesu, koji je došao u Ukrajinu da se sastane sa ukrajinskim liderom, izvestili su grčki mediji.

Prema ukrajinskim informativnim izvorima, za napad na luku Odesa korišćena je balistička raketa, čiji tip u trenutku objavljivanja ostaje nepoznat.

Brojni kanali na Telegramu su čak izvestili o navodnoj ugroženosti Zelenskog, a takve informacije daju uglavnom ruski izvori, međutim, ova informacija nije tačna, pošto je Zelenski viđen u javnosti nakon eksplozije.

Oružane snage Ukrajine tvrde da su ove noći navodno oborile 38 ruskih bespilotnih letelica od poslatih 42

Ruske oružane snage su ove noći izvele još jedan napad na ciljeve ukrajinskih trupa u dubokoj pozadini koristeći jurišne bespilotne letelice Geran.

Prema komandi ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, teritoriju Ukrajine su odmah napale 42 bespilotne letelice kamikaze Geran-2 (Shahed). Zauzvrat, ukrajinska vojska je izvestila da je uspela da obori čak 38 dronova.

Ranije su ruski izvori već izvestili o pogođenim ciljevima ukrajinske vojske u oblastima Ternopolja, Hmeljnickog, Rivne, Kijeva, Suma, Odese i Harkova tokom noćnog napada.

Dakle, nije najjasnije kako bi četiri drona koja nisu oborena ukrajinskom protivvazdušnom odbranom mogla da izazovu tako velika razaranja vojne infrastrukture Oružanih snaga Ukrajine, u sedam različitih oblasti.

Međutim, ovo nije prvi put da Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine najavljuje uspešno odbijanje vazdušnog napada Oružanih snaga Rusije, dok se na socijalnim mrežama provuku fotografije požara i razaranja.

Osim toga, ukrajinska komanda se stalno žali zapadnim partnerima na akutni nedostatak sistema PVO. Dakle, ostaje misterija kako ukrajinske oružane snage uspevaju da obore skoro sve ruske dronove i rakete.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave