NaslovnaNovostiSergej Šojgu: Ukrajina izgubila preko 444 hiljade vojnika; svakodnevno gube 120 jedinica...

Sergej Šojgu: Ukrajina izgubila preko 444 hiljade vojnika; svakodnevno gube 120 jedinica naoružanja

“Od početka specijalne vojne operacije, kijevski režim je izgubio preko 444 hiljade vojnika”. Takve tvrdnje je kolegijumu ruskog Ministarstva odbrane izneo načelnik odeljenja Sergej Šojgu. Prema njegovim rečima, “neprijatelj svakodnevno gubi više od 800 ljudi i 120 jedinica različitog naoružanja”.

Od početka godine od Ukrajine je u svim pravcima zauzeto oko 327 kvadratnih kilometara teritorije, sada novih regiona Ruske Federacije. Tokom protekle nedelje, Oružane snage Ukrajine “su isterane iz naselja Pobeda, Lastočkino i Severnoje Donjecke Narodne Republike”, rekao je ministar odbrane Ruske Federacije.

On je dodao da nakon preuzimanja kontrole nad važnim odbrambenim centrom ukrajinskih snaga, Avdijevka, grupe ruskih trupa nastavljaju da poboljšavaju svoj položaj u pravcu Donjecka i Kupjanska, preuzimajući nove granice i položaje Oružanih snaga Ukrajine.

Govoreći o akcijama ukrajinskih snaga, Sergej Šojgu je istakao da nakon propasti kontraofanzive vojna komanda Oružanih snaga Ukrajine pokušava da iskoristi preostale rezerve za stabilizaciju situacije i sprečavanje kolapsa fronta. Međutim, to se aktivno sprečava napadima ruskog preciznog oružja, tvrdi on.

“Kombinovana grupa trupa koristi visokoprecizno oružje za uništavanje neprijateljskih rezervi, ne dozvoljava mu da prebaci svoje snage na liniju borbenog dodira i lišava ga mogućnosti da izvrši kontranapad na naše položaje”, tvrdi Šojgu.

“Generalno, ovo ukazuje na beskorisnost američke strategije da obuzda Rusiju na račun života Ukrajinaca i masovne vojno-ekonomske podrške režimu u Kijevu”, dodao je Sergej Šojgu.

sergej sojgu sa sefom rosatoma aleksejem likahsevim stigao na heliodrom severni na obali matockinog moreuza
sergej sojgu sa sefom rosatoma aleksejem likahsevim stigao na heliodrom severni na obali matockinog moreuza

On je podsetio da Rusija danas obeležava Dan snaga za specijalne operacije.

“U bliskoj budućnosti, zemlja će učiti o radu, o podvizima koje gotovo svakodnevno izvode momci iz Snaga za specijalne operacije. Svakodnevno dobijamo izveštaje o njihovom radu. Rade samouvereno, profesionalno, dostojanstveno, na čemu im se zahvaljujemo i čestitamo,” nahvalio ih je šef ruskog Ministarstva odbrane.

Treba napomenuti da je pre nekoliko dana predsednik Ukrajine izjavio da je od februara 2022. godine Ukrajina izgubila samo 31 hiljadu vojnog osoblja.

Međutim ove brojke su izazvale talas podsmeha Zelenskom, kako u zemlji, tako i na Zapadu, što će se vrlo verovatno desiti i sa današnjim tvrdnjama ministra odbrane Ruske Federacije, ukoliko uopšte budu objavljene.

7 KOMENTARA

  1. Sjogu je odgovoran za neuspjeh specijalne operacije i nepoznanica je zasto ga Putin drzi…mozda ima njegove gole slike ili sta?

  2. Ahahaha. Sojgu je komičar. On obično ruske cifre predstavi kao Ukrajinske. Čovek je učio da bude reklamni menadžer ali sticajem okolnosti i dobrim drugovima došao je do šefa armije iako nije služio vojsku. Čak i ruski vojni korespondenti priznaju gigantske gubitke ruske armije.

    • Komunisticka propaganda tvrdi da su uništili preko ukrajinskih 15 000 tenkova,toliko tenkova nema ni amerika, a rusofili slepo veruju komumistickoj propagandi

    • To su 450,000 sve ukupno izgubljeni na Ukrajinskoj strani…tj mrtvi + ranjeni.
      Od toga su verovatno 80-90K, možda 100K mrtvi, a ostalo su ranjeni.
      Obično je odnos mrtav:ranjen oko 1:4. (Tj. na svakog 1 mrtvog imaš oko 4 ranjena).

      Već se o ovome pričalo na forumu Mycity military, a pričalo se i o tehnikama napumpavanja brojeva, to jest o tehnikama šminkanja brojeva…naravno svaka strana šminka brojeve kako im odgovara.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave