NaslovnaNovostiRuske bespilotne letelice ponovo udarile večeras u Dunav; Novi raketni napadi izvedeni...

Ruske bespilotne letelice ponovo udarile večeras u Dunav; Novi raketni napadi izvedeni na teritoriji Ukrajine

Ruske trupe su tokom noći 23.02.2024. izvele seriju kombinovanih napada, dronovima i raketama, na ciljeve u različitim regionima Ukrajine.

Kao rezultat toga, prijavljeno je nekoliko eksplozija u različitim oblastima Odese i Odeske oblasti. Oleh Kiper, predstavnik ukrajinskih vlasti u regionu, rekao je da je pogođen infrastrukturni cilj, kao i obično, ne iznoseći detalje.

Prema poslednjim dostupnim podacima, tokom napada je pogođeno skladište goriva koje je korišćeno u interesu Oružanih snaga Ukrajine.

Nekoliko napada takođe je bilo usmereno na lučku infrastrukturu u Černomorsku i Izmailu, gde se, prema Rusima, istovaruje municija namenjena ukrajinskoj vojsci.

Još jedna serija eksplozija dogodila se tokom noći u oblastima Dnjepra i Dnjepropetrovska. Napadi su izvedeni na baze ukrajinskog vojnog osoblja, kao i na industrijske jedinice koje se bave proizvodnjom i popravkom vojne opreme.

Zabeleženi su i dolasci ruskih projektila u oblast Kamenskog, koju su kijevske vlasti preimenovale u Dnjeprodžeržinsk.

Ruske trupe su takođe gađale mete u predgrađu Harkova, kao i u oblasti Pokrovski samoproglašene Donjecke Narodne Republike, koja je pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine.

Noćne napade potvrdili su i predstavnici ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, koji su već predstavili bilans udara i njihove dobro poznate uspehe. Prema njihovim rečima, tokom napada su korišćeni:

  • 31 jurišna bespilotna letelica Šahed, koja je lansirana iz pravca Primorsko-Aštarskog sa Azovskog mora i rta Čauda sa poluostrva Krim;
  • tri protivvazdušne rakete S-300 (iz pravca Donjecka);
  • protivradarska raketa H-31P;
  • dve krstareće rakete H-22, lansirane od strane bombardera dugog dometa Tu-22M3 iz akvatorije Crnog mora.

Kako su saopštili predstavnici ukrajinske vojske, protivvazdušna odbrana je uništila 23 jurišna bespilotna letelica u oblastima Odese, Mikolajeva, Poltave, Dnjepropetrovska i Harkova.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave