NaslovnaNovostiGlavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Sirski najavio povlačenje iz Avdijevke

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Sirski najavio povlačenje iz Avdijevke

Ukrajinske oružane snage donele su stratešku odluku da povuku svoje jedinice iz Avdejevke, prenela je ukrajinska agencija UNIAN, pozivajući se na komandanta grupe Oružanih snaga Tavrija Aleksandra Tarnavskog.

Ovu odluku je potvrdio i glavnokomandujući ukrajinskih trupa Aleksandar Sirski, koji je ukazao na potrebu izbegavanja opkoljavanja i spasavanja života vojnih lica u uslovima kada je operativna situacija oko Avdijevke postala izuzetno teška.

Sirski je naglasio da je ova odluka nastala zbog želje da se sačuvaju životi i zdravlje vojske, kao i da se pređe na odbranu na povoljnijim linijama.

„Na osnovu operativne situacije koja se razvila oko Avdejevke, u cilju izbegavanja opkoljavanja i očuvanja života i zdravlja vojnog osoblja, odlučio sam da povučem naše jedinice iz grada i pređem na odbranu na povoljnijim linijama“, napisao je on.

Istovremeno, predstavnik Pentagona je izrazio zabrinutost zbog situacije sa snabdevanjem ukrajinske vojske, napominjući da ukrajinskim Oružanim snagama ponestaje municije i drugih kritičnih resursa.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave